Izbornik
Naslovnica Županije Bjelovarsko-bilogorska
1,5 milijuna kuna za podizanje standarda

Bolji uvjeti rada za 54 učenika, a uskoro im stiže i novi namještaj

Energetska obnova područne škole u Predavcu
1/12
Foto: Bjelovarsko-bilogorska županija
– Ovo je za samo mjesto, za općinu, djecu i stanovnike ovoga područja iznimno važan projekt, važno ulaganje –

Područna škola u Predavcu kompletno je obnovljena u sklopu realizacije projekata Bjelovarsko-bilogorske županije koja trenutačno radi na obnovi čak 40 školskih zgrada ukupne vrijednosti 130 milijuna kuna.

Energetska obnova Područne škole u Predavcu koštala je 1,5 milijuna kuna, a obnova je obuhvatila izmjenu krovišta, toplinsku zaštitu krova iznad grijanog prostora, toplinsku zaštitu vanjskog zida, toplinsku zaštitu stropa prema negrijanom prostoru, zamjenu vanjske stolarije, ugradnju novog visokoučinkovitog sustava grijanja, postavljanje LED rasvjete i izmjenu podova i vrata.

Stanovi Bjelovarsko-bilogorska županija Subvencionirane stambene kredite koriste 63 obitelji

Sve ovo značit će bolje uvjete rada za 54 učenika i njihove učitelje. Nakon završetka radova u tu školu stiže i novi namještaj, a u tijeku je postupak javne nabave.

Ljepši je i sam izgled mjesta

No tu ne staju ulaganja u školstvo na području općine Rovišće, jer putem Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost osigurano je sufinanciranje projekta za još dvije škole i to za Matičnu školu u Rovišću s pripadajućom školsko-sportskom dvoranom, projekt vrijedan 15,2 milijuna kuna, i Područnu školu u Kraljevcu, projekt vrijedan 830.000 kuna.

– Ovo je za samo mjesto, za općinu, djecu i stanovnike ovoga područja iznimno važan projekt, važno ulaganje. Ovaj projekt će podići standard školstva, bit će lakše djeci i učiteljima. Siguran sam da će to umnogome pomoći i napretku školovanja. Na kraju, sam izgled mjesta bit će puno ljepši, djeca će vjerojatno s većim zadovoljstvom ići u školu – istaknuo je načelnik općine Rovišće Slavko Prišćan.

Obnova bolnice Uskoro natječaj za najveću investiciju na području grada Bjelovara Počinje obnova koja će promijeniti vanjski izgled bolnice

Najvažniji standard

S navedenim ulaganjima u školstvo na području općine Rovišće brojka prelazi 17 milijuna kuna ulaganja, a njihovom realizacijom će se ostvariti cilj kompletno obnovljenih i opremljenih matičnih, ali i područnih škola.

– Bjelovarsko-bilogorska županija namjerava do kraja mog mandata napraviti kompletnu energetsku obnovu u gotovo svim školama. Investicije koje su potpisane već prelaze 130 milijuna kuna.

Radovi na proširenju lokalnih cesta od Gudovca do Farkaševca kako bi se mogla otvoriti dionica brze ceste do Zagreba Stvoreni preduvjeti za gradnju brze ceste prema Bjelovaru Bajs: Brza cesta je neophodna ako želimo biti u top 10 županija

Kada je riječ o standardu, on je u školstvu možda najvažniji. Mene veseli novi standard u Predavcu, veseli me što radovi teku prema ugovoru. Očekujemo da ćemo uskoro završiti radove, a sama će škola biti obnovljena od temelja do krova – naglasio je prilikom obilaska škole župan Damir Bajs.

Nakon obilaska škole u Predavcu, župan Bajs je sa suradnicima, predstavnicima Općine Rovišće i škole posjetio i matičnu školu u Rovišću pred kojom je također energetska obnova.

Liječnici u BBŽ-u Potpisani prvi ugovori za potpore u sklopu mjera za zapošljavanje i ostanak u zdravstvu Mjere već daju rezultate: Uz pomoć njih zaposlilo se 13 novih djelatnika