Izbornik
Naslovnica Županije Bjelovarsko-bilogorska
Bjelovarsko-bilogorska županija

Subvencionirane stambene kredite koriste 63 obitelji

Stanovi
Foto: Vjeran Žganec Rogulja/PIXSELL/Ilustracija
Ove subvencije poticaj su mladim obiteljima da ostanu u našoj županiji, a ostalima primjer kako se i kod nas može živjeti bez traženja posla u drugim županijama i stranim zemljama - rekao je Neven Alić, bjelovarsko-bilogorski dožupan

Od 5200 obitelji koje su prošle i ove godine koristile program povoljnog stambenog kreditiranja, 63 su s područja Bjelovarsko-bilogorske županije, priopćili su iz bjelovarsko-bilogorskog HNS-a, u povodu predstavljanja rezultata ovogodišnjeg poziva za subvencionirane stambene kredite Ministarstva graditeljstva i prostornog uređenja.

Kulutra kultura Za udruge iz Garešnice te iz općina Berek i Hercegovac 60.000 kuna

Ove godine pristiglo je 3033 zahtjeva, a u odnosu na prošlu godinu bilježi se porast od 26 posto, što je pokazatelj da je ova mjera dobro pogođena, poručuju HNS-ovci.

 Prosjek godina onih koji dobivaju subvencije je 33 godine, a prosječna mjesečna rata ili anuitet 386 eura, odnosno 2900 kuna.

- Do sada su u Bjelovarsko-bilogorskoj županiji odobrene 63 subvencije te su one poticaj mladim obiteljima kako bi ostali u našoj županiji, a ostalima su primjer kako se i kod nas može živjeti bez traženja posla u drugim županijama i stranim zemljama - rekao je Neven Alić, bjelovarsko-bilogorski dožupan i v.d. predsjednika regionalnog saveza HNS-a.

Liječnici u BBŽ-u Potpisani prvi ugovori za potpore u sklopu mjera za zapošljavanje i ostanak u zdravstvu Mjere već daju rezultate: Uz pomoć njih zaposlilo se 13 novih djelatnika

Bez obzira na to što se čini da je broj od 63 subvencije dosta mali s obzirom na ukupan broj pristiglih i odobrenih zahtjeva, iz HNS-a napominju kako je riječ o početnoj fazi projekta koji će se nastaviti u idućoj i 2020. godini.

Očekuje se kako će još 5000 - 6000 obitelji u čitavoj Hrvatskoj izgraditi ili kupiti kuću ili stan, pa iz te stranke pozivaju sve mlade da prate natječaje ministarstva i objave nadležnih tijela županije kako bi se broj subvencija povećao.

Potpisivanje ugovora za rad udruga Županija za kulturu izdvojila najviše novca dosad