Izbornik
Naslovnica Županije Bjelovarsko-bilogorska
za rad udruga

Županija za kulturu izdvojila najviše novca dosad

Potpisivanje ugovora
Foto: Bjelovarsko-bilogorska županija
Zasad je potpisano 13 ugovora koji su vrijedni 150.000 kuna, a ukupno je izdvojeno 900.000 kuna

Čak 55 udruga u kulturi Bjelovarsko-bilogorske županije javilo se na županijski Javni poziv za financiranje programa za kulturu i udruge u kulturi te osiguralo najveću financijsku potporu u povijesti županije.

Spona Bjelovar Počeo projekt lakšeg uključivanja u društvo osoba s invaliditetom te nacionalnih manjina Uz “Sponu” 80 nezaposlenih osoba lakše će do radnog mjesta

Time Županija pomaže svojim udrugama u provođenju vrijednih programa kojima obogaćuju kulturni život grada Bjelovara i BBŽ-a. Za njih je županija izdvojila rekordnih 900.000 kuna, a ovih je dana potpisano 13 ugovora vrijednih 150.000 kuna. Osim ovog iznosa, župan je najavio još jedan natječaj.

– Potpisali smo prvi set ugovora vezano uz naš natječaj koji treba osigurati sredstva udrugama koje rade na području županije. Ove ćemo godine putem dva raspisana natječaja osigurati oko 1,6 milijuna kuna za naše udruge, a to je daleko najveća svota za potpore u povijesti županije. Ono što mene veseli je aktivnost i uključenost naših sugrađana u niz događanja putem udruga, a koja oplemenjuju ukupnost naše sredine – objasnio je župan Damir Bajs.

Potpisivanje ugovora Projekti Novac za Udrugu za zaštitu potrošača i Garešnički Brestovac