Izbornik
Naslovnica Županije Bjelovarsko-bilogorska
kultura

Za udruge iz Garešnice te iz općina Berek i Hercegovac 60.000 kuna

Kulutra
Foto: Bjelovarsko-bilogorska županija
Za rad 55 udruga u kulturi, koliko ih se javilo na natječaj, županija je osigurala 900.000 kuna, najviše dosad

Bjelovarsko-bilogorska županija ove je godine osigurala do sada najveću financijsku potporu za rad udruga u kulturi, točnije 900.000 kuna za 55 udruga koje su se javile na županijski javni poziv za financiranje programa za kulturu i udruge u kulturi Bjelovarsko-bilogorske županije.

Sukladno s tim zamjenica bjelovarsko-bilogorskog župana Bojana Hribljan potpisala je ugovore vezane uz županijski javni poziv o dodijeli financijske potpore za kulturu i udruge u kulturi s predstavnicima udruga s područja Grada Garešnice i općina Berek i Hercegovac. Na taj način Bjelovarsko-bilogorska županija pomaže svojim udrugama da provode svoje vrijedne programe i obogaćuju kulturni život županije.

Potpisivanje ugovora za rad udruga Županija za kulturu izdvojila najviše novca dosad

Uz njihove programe i projekte vezan je velik broj ljudi koji aktivno sudjeluju u radu svojih udruga s jedne strane, a s druge strane pruža se mogućnost građanima da imaju niz kulturnih manifestacija čime se obogaćuje kulturna scena bjelovarskoga kraja. Ugovori o financijskoj potpori koje je potpisala zamjenica župana s udrugama s područja Garešnice, Bereka i Hercegovca vrijedni su 60.000 kuna.

Bjelovarsko-bilogorska županija partner je svojim udrugama jer s njima surađuje i na europskim projektima, a samo partnerskim odnosnom može se napraviti više i unaprijediti kulturni život. Kada na ovih 900.000 kuna pribrojimo iznos veći od 700.000 kuna za koji je javni poziv raspisao Upravni odjel za zdravstvo, dolazimo do iznosa većeg od 1,6 milijuna kuna za udruge s područja Bjelovarsko-bilogorske županije.      

Spona Bjelovar Počeo projekt lakšeg uključivanja u društvo osoba s invaliditetom te nacionalnih manjina Uz “Sponu” 80 nezaposlenih osoba lakše će do radnog mjesta