Izbornik
Naslovnica Županije Sisačko-moslavačka
Veliki projekt

Do kraja 2021. kanalizaciju će napokon dobiti svi Novljani

Potpisivanje ugovora za novu kanalizacijsku mrežu u Novskoj
1/5
Foto: Nikola Čutuk/PIXSELL
S dovršetkom ovih radova, čiji je rok 650 dana, više od 3.000 kućanstava Bročica, Starog Grabovca, Paklenice, Voćarice, Jazavice, Roždanika i dijela Rajića dobit će mogućnost priključka na kanalizacijsku mrežu

Do kraja 2021. godine bi gotovo cijelo područje Novske trebalo imati novu modernu kanalizaciju te obnovljenu vodovodnu mrežu. Radovi na rekonstrukciji oko 13 kilometara vodoopskrbne mreže te izgradnji 40,5 km nove kanalizacijske mreže  i rekonstrukcije 1,8 km postojećeg sustava odvodnje koštat će 71,967 milijuna kuna bez PDV-a, a ugovor s izvođačima radova, tvrtkom Palir iz Zagreba, potpisao je u utorak direktor Vodovoda Novska Mario Filipović.

POMOĆ GRADA Novljanski vatrogasci dobili nova vozila

"Projekt aglomeracije rješava 55 kilometara kanalizacijske i vodoopskrbne mreže u Novskoj, a to je više nego što danas sveukupno imamo, imamo nešto ispod 50 km postojeće mreže. Ukupno  je projekt vrijedan 123,6 milijuna kuna od kojih 71 posto dolazi iz europskih fondova, a ove nas godine očekuje i javno nadmetanje za izgradnju središnjeg uređaja za pročišćavanje otpadnih voda vrijednosti 22,085 milijuna te nabavu opreme za 2,15 milijuna kuna", rekao je Filipović. 

S dovršetkom ovih radova, čiji je rok 650 dana, više od 3.000 kućanstava Bročica, Starog Grabovca, Paklenice, Voćarice, Jazavice, Roždanika i dijela Rajića dobit će mogućnost priključka na kanalizacijsku mrežu, dok će nova vodovodna mreža uvelike smanjiti postojeće gubitke i spriječiti česta puknuća dotrajalog cjevovoda.

DEVETI PO REDU Novska će biti sjedište županijskog ogranka Društva hrvatskih književnika

Uskoro su gotovi i radovi na aglomeraciji Brestača-Nova Subocka, a u Novskoj preostaje još projektiranje i izrada mini aglomeracija za izdvojeni dio Rajića i Borovca koji su dosta dislocirana naselja od postojeće mreže čime će sva novljanska naselja dobiti kanalizaciju.  

"Ovo je najveći projekt u povijesti Novske od obnove nakon Domovinskog rata i upućujem molbu građanima za strpljenjem u narednih 650 dana jer će se puno kopati i graditi, no nakon toga će napokon imati kanalizaciju i istočni dio našeg grada.“ – rekao je prilikom potpisivanja ugovora gradonačelnik Novske Marin Piletić.