Izbornik
Naslovnica Županije Sisačko-moslavačka
DEVETI PO REDU

Novska će biti sjedište županijskog ogranka Društva hrvatskih književnika

Foto: Večernji list
Društvo hrvatskih književnika jedna je od najstarijih i najvažnijih hrvatskih kulturnih udruga koje će slijedeće godine obilježiti 120 godina od osnivanja

Grad Novska podupire namjeru Društva hrvatskih knjiiževnika (DHK) da upravo u Novskoj smjesti sjedište ogranka udruge za Sisačko moslavačku županiju.

Novska: Uređenje Zavičajnog muzeja sa zbirkom obitelji Sajko ZBIRKA SAJKO Novska u petak dobiva prvi muzej

Društvo hrvatskih književnika jedna je od najstarijih i najvažnijih hrvatskih kulturnih udruga koje će slijedeće godine obilježiti 120 godina od osnivanja. Nedavno je na sastanku Društva u Zagrebu predloženo osnivanje Ogranka Društva hrvatskih književnika za Sisačko moslavačku županiju koje bi trebalo biti u Novskoj.

"Zahvaljujemo na prijedlogu, Novska ovim dobiva ogranak jedne od najstarije i najvažnije kulturne hrvatske udruge, sjedište gdje će se okupljati književna elita s područja županije, Siska, Banovine, Moslavine, Novske ali i gradova Pakraca i Lipika", istaknuo je, prilikom sastanka s predsjednikom DHK-a Đurom Vidmarovićem gradonačelnik Novske Marin Piletić. Gradonačelnik je najavio i kako će Grad Novska osigurati potrebni prostor za rad ogranka.

v EDUKACIJU PROŠLE ODGAJATELJICE I ČETIRI SKUPINE DJECE Učenje engleskog jezika pomoću digitalnih aplikacija u Novskoj

Grad Novska tijekom povijesti dao je više književnika i pjesnika, a članom Društva hrvatskih književnika bio je pokojni Duško Lončar, a danas su članice pjesnikinja Višnja Lovrić Mencej, dječja pjesnikinja  Jasna Popović Poje,  koja je i članica  Hrvatskog društva književnika za djecu i mlade te pjesnikinja Kristina Semenjuk.

Nakon do sada osnovanih, Istarskog, Južnohrvatskog ogranka, Ogranka Čakovec-Varaždin, Rijeka, Ogranka Slavonsko-baranjsko-srijemskog, Splitskog, Ogranka u Zadru te Podravsko-prigorskog ogranka, Ogranak u Gradu Novska biti će deveti po redu Ogranak Društva hrvatskih književnika.