Izbornik
Naslovnica Županije Bjelovarsko-bilogorska
Sjednica Gradskog vijeća

Do kraja ljeta završit će se novi rotor u Garešnici

Foto: Grad Garešnica
Radovi na rotoru produljili su se jer se išlo u izmjenu instalacija vode i kanalizacije

Aktualni sat 13. sjednice Gradskog vijeća počeo je pitanjima, poput onog vijećnika Vladimira Šrajbera (HSLS) kojeg je zanimalo kako će se premostiti vrijeme do izgradnje i otvaranja novoga dječjeg vrtića u Garešnici s obzirom na to da će postojeći DV Maslačak u idućoj godini u svojim objektima u Garešnici, Brestovcu i Hercegovcu upisati samo 17 djece. Gradonačelnik Josip Bilandžija rekao je da je taj broj djece dozvoljen prema pedagoškom standardu, a da će se roditeljima koji nemaju kamo s djecom izaći u susret.

Najveća investicija u Garešnici U Tehno parku Garešnica 18 poslovnih prostora

Naime, za smještaj djece uredit će se mala dvorana Hrvatskog doma u Garešnici i to će biti prijelazno rješenje do otvorenja novoga vrtića koje je planirano u prvoj polovici iduće godine. U nastavku sjednice gradonačelnik Garešnice Josip Bilandžija odgovarajući na upit vijećnika Dejana Daravaša iz HSLS-a rekao da će Grad Garešnica financirati kupnju dodatnih obrazovnih materijala za učenike osnovnih škola na svom području, a to su OŠ Garešnica i OŠ Trnovitički Popovac. Riječ je o radnim bilježnicama, zbirkama zadataka, atlasima, likovnim mapama i drugom materijalu.

Na kraju, HSP-ov vijećnik Mato Bombini pitao je gradskog pročelnika za gospodarstvo Miroslava Gerstnera zašto gradnja rotora kod autobusnog kolodvora ide sporo i hoće li on biti dovršen u roku, a s tim u vezi upozorio je i na problem sa semaforima te na prašinu koja se diže zbog vožnji po makadamu. Pročelnik mu je odgovorio da radovi idu sporije jer je utvrđeno da su instalacije vode i kanalizacije dotrajale pa se išlo u njihovu izmjenu što je o svom trošku izvršio Komunalac te da će rotor biti gotov do rujna.

Osvjetljavanje Cijela Garešnica dobila modernu LED rasvjetu