Izbornik
Naslovnica Županije Bjelovarsko-bilogorska
Najveća investicija u Garešnici

U Tehno parku Garešnica 18 poslovnih prostora

Foto: Grad Garešnica
Najveća garešnička investicija ima kapaciteta za tri postojeća i 11 novih poduzetnika

Najveća garešnička investicija, vrijedna čak 21,5 milijuna kuna, privedena je kraju. Tehno park Garešnica, smješten na ulazu u grad iz smjera Kutine, sufinanciran je novcem EU s čak 92 posto, a njegova svrha jest potaknuti razvoj poduzetništva na tom području. Ovih je dana održana i završna konferencija projekta „Izgradnja i opremanje Tehno parka Garešnica“ financiranog u okviru Operativnog programa Konkurentnost i kohezija 2014. – 2020.

Grad Garešnica Umjesto opasnog raskrižja gradi se kružni tok

Uz gradonačelnika Josipa Bilandžiju, sudjelovali su i državni tajnik u Ministarstvu regionalnog razvoja i fondova EU Velimir Žunac, predstavnici Središnje agencije za financiranje i ugovaranje programa i projekata Europske unije, partnerskih i suradničkih organizacija Poduzetničkog inkubatora Bios, Poduzetničkog centra Garešnica, Razvojne agencije Bjelovarske-bilogorske županije, izvođača radova tvrtke AB Gradnja iz Karlovca i SO-RA ING te drugi uzvanici. Nova poslovna zgrada Tehno parka sadrži 18 uređenih poslovnih prostorija u kojima će biti mjesta za tri postojeća i 11 novih poduzetnika kojima će pomoć u razvojnim projektima pružati Poduzetnički inkubator iz Osijeka i Poduzetnički centar Garešnica.

Garešnica Bogata trpeza i cvjetne instalacije na Gastro-flori

– Uz potpore države za samozapošljavanje, poduzetnicima i obrtnicima u Garešnici na raspolaganju su i gradske financijske potpore, a sada i poslovni prostori u Tehno parku koje mogu unajmiti po povoljnim uvjetima zakupa uz korištenje konferencijske dvorane, besplatnog interneta i druge povlastice. Cilj nam je da se u sljedećih nekoliko godina ta poduzetnička zona popuni novih proizvodnim pogonima koji će donijeti nova radna mjesta i zaposliti ljude – rekao je gradonačelnik Bilandžija.     

Garešnici odobren projekt “Želim znati i raditi” Pozivni centar prvi u Tehno parku od 1. srpnja