Izbornik
Naslovnica Županije Bjelovarsko-bilogorska
Grad Garešnica

Umjesto opasnog raskrižja gradi se kružni tok

Foto: Grad Garešnica
Novost je i da će ulaz u benzinsku crpku nakon gradnje rotora biti samo iz jednog pravca

Jedna od opasnijih prometnih točaka u Garešnici napokon će biti sanirana, a riječ je o nepreglednom raskrižju pokraj autobusnog kolodvora i obližnje benzinske crpke. Gradnja kružnog toka na tom mjestu, odlučili su prometni stručnjaci, neophodna je pa su radovi počeli već prošli tjedan. Time će, tvrde, riješiti sve prometne probleme i nedoumice vozača na tom nepopularnom raskrižju.

Osvjetljavanje Cijela Garešnica dobila modernu LED rasvjetu

Kako bi ubrzao radove, Grad Garešnica ustupio je dio gradskog zemljišta i pomogao u rješavanju imovinskopravnih radnji. Vrijednost investicije je tri milijuna kuna, a radovi će biti gotovi u roku od tri mjeseca, odnosno do sredine kolovoza. Cijelo to vrijeme trajat će posebna regulacija prometa pa iz gradske uprave mole građane za strpljenje i razumijevanje. Projektom je obuhvaćena i rekonstrukcija Graničarske ulice od potoka Šovice do semafora pokraj hotela, a obnovit će se i nogostupi s obje strane ceste. Gradnja kružnog toka obuhvatit će i rekonstrukciju ceste od ulaza na parkiralište Lonie do ulaza u parkiralište Konzuma. Novost je i da će ulaz u benzinsku crpku nakon izgradnje rotora biti samo iz jednog pravca. U središtu rotora posadit će se cvijeće i postaviti LED rasvjeta.

Damir Bajs poslovni objekt na 1.770 četvornih metara Za Tehno park Garešnica 19,8 milijuna kuna iz EU fondova

– Nakon rotora planira se obnoviti središnja Nazorova ulica, no prije toga dovršit će se pristupna cesta Poduzetničkoj zoni u Kapelici te će se asfaltirati parkiralište iza stambenih zgrada u Nazorovoj ulici za čiju je gradnju već utrošeno 350.000 kuna, a ovih je dana osigurano novih 150.000 kuna za asfalt – kazao je gradski pročelnik Miroslav Gerstener.