Izbornik
Naslovnica Županije Zagrebačka
Zagrebačka županija uputila je poziv svojim gradovima i općinama

Do milijun kuna za projekte za razvoj komunalne infrastrukture

Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL
U projektima jedinica lokalne samouprave sufinanciranje će ovisiti o stupnju njihove razvijenosti

Zagrebačka županija uputila je javni poziv gradovima i općinama na svom području, a dodijelit će im ukupno 10,4 milijuna kuna bespovratnih sredstava kojim će se financirati, odnosno sufinancirati gradnja i održavanje objekata i uređaja komunalne infrastrukture u 2021. godini. Javni poziv, javljaju u Zagrebačkoj županiji, otvoren je do iskorištenja sredstava, a najkasnije do 30. studenoga 2021.

PROMOCIJA VRHUNSKIH PROIZVODA Županija brendira gourmet turizam

Do 100 posto sudjelovanja

– Opći cilj programa izgradnje i održavanja objekata i uređaja komunalne infrastrukture je poticanje dugoročno održivog i teritorijalno uravnoteženog razvoja prometne infrastrukture, vodoopskrbe i zbrinjavanja otpadnih voda te razvoj cjelovitog sustava gospodarenja otpadom. Zagrebačka županija sudjelovat će u sufinanciranju prijavljenog programa/projekata s najviše do 1.000.000 kuna – kažu u Županiji. Prijavitelji su, dakako, jedinice lokalne samouprave, a programe, odnosno projekte onih jedinica I., II., III. I IV. stupnja razvijenosti. Zagrebačka županija u mogućnosti je financirati do 100% iznosa vrijednosti. Što se tiče onih koji imaju V. i VI. stupanj razvijenosti podupirat će do 80 posto vrijednosti, a one iz VII. i VIII. stupnja do 60 posto vrijednosti programa, odnosno projekta.

– Financiranje/sufinanciranje od strane Županije moguće je za jednogodišnje i višegodišnje Programe/Projekte, ali za aktivnosti i dio troškova investicije koji će se realizirati u tekućoj godini. Lokacija na kojoj se provodi Program/ Projekt mora biti na području Zagrebačke županije, a može biti na području jednog ili više gradova, općina ili mjesta (naselja) u Županiji – stoji u pojašnjenju natječaja, koji se može pronaći na web stranicama Županije.

IZ FONDA ZA ZAŠTITU OKOLIŠA Novih 5 milijuna kuna za sanaciju štete od potresa

Prvo e-Prijava, pa pošta

Prijava na natječaj vrši se elektronički, putem sustava ePrijave na način da se ispuni odgovarajući obrazac i učita propisana dokumentacija, odnosno skenirani dokumenti u PDF i JPG formatu, u sustav za prijavu projekata. Nakon završetka ePrijave potrebno je ispisati prijavni obrazac, potpisati ga i ovjeriti te poslati u roku od 7 dana od dana ispunjavanja ePrijave (bez već priložene propisane dokumentacije), preporučenom poštom na adresu Zagrebačke županije, odnosno njezina Upravnog odjela za promet i komunalnu infrastrukturu u Ulici grada Vukovara 72/V, s naznakom „Prijava na Javni poziv za prijavu Programa/ Projekta za financiranje/sufinanciranje izgradnje i održavanja objekata i uređaja komunalne infrastrukture u jedinicama lokalne samouprave na području Zagrebačke županije u 2021. godini.