Izbornik
Naslovnica Županije Zagrebačka
IZ FONDA ZA ZAŠTITU OKOLIŠA

Novih 5 milijuna kuna za sanaciju štete od potresa

Foto: Zagrebačka županija
Najviše sredstava odlazi u Zaprešić, Kravarsko i Pokupsko

Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost doznačio je 5 milijuna kuna Zagrebačkoj županiji za troškove sanacije šteta od potresa koji je 29. prosinca pogodio Petrinju i okolicu te izazvao štetu u gotovo cijeloj sjeverozapadnoj Hrvatskoj. Spomenuti  iznos Zagrebačka županija dodijelit će gradovima i općinama, a dio će iskoristiti za sanaciju šteta na ustanovama kojima upravlja Županija.

NAJMLAĐI PACIJENTI PREMJEŠTENI U IVANIĆ-GRAD Dijelovi bolnice nisu sigurni, ali radi se na njihovu ojačanju

Što se tiče konkretnih iznosa, u Veliku Goricu poslano je 600 tisuća kuna, a po 900 tisuća primit će Zaprešić, Kravarsko i Pokupsko, koji su u potresu na području županije među najgore stradalima. Zagrebačkoj županiji dodijeljeno će biti 800 tisuća kuna, koji će se iskoristiti za sanaciju ustanova.

300 tisuća kuna bit će poslano u Vrbovec, Križ i Pisarovinu, koji su također pretrpjeli znatnu štetu u potresu. – Podsjećamo i kako je Vlada RH već doznačila Zagrebačkoj županiji 10 milijuna kuna za sanaciju šteta od potresa, a spomenuta sredstva već su dodijeljena gradovima i općinama – kažu u Zagrebačkoj županiji i nabrajaju o kojim se sredstvima radi.

NAJBOLJI SPORTAŠI ŽUPANIJE U 2020. Saša Martinović najbolji je sportaš, a Veronika Šokota najbolja sportašica

Pokupsko i Kravarsko za svoju “borbu” protiv potresa primili su 2,75 milijuna kuna, a Zaprešić je dobio milijun i pol. Velika Gorica i Pisarovina dobili su po milijun kuna svaki, a Ivanić-Grad i Jastrebarsko svaki pola milijuna kuna.