Izbornik
Naslovnica Županije Zadarska
NAJBOLJI SPORTAŠI ŽUPANIJE U 2020.

Saša Martinović najbolji je sportaš, a Veronika Šokota najbolja sportašica

Foto: Zadarska županija
Županija želi proširiti bazu sportaša pa organizira sportska natjecanja osnovnih i srednjih škola, rekao je župan Longin

Šahist Saša Martinović najbolji je sportaš, a atletičarka Veronika Šokota najbolja sportašica Zadarske županije za 2020. u tradicionalnom izboru Zadarskog lista. Prema glasovima 22 medijska djelatnika, posada Jedriličarskog kluba Sv. Krševan, Šime Fantela i Mihovil Fantela, najbolja je momčad, a najbolja ženska ekipa također je iz jedrenja, Enia Ninčević/Mihaela de Micheli Vitturi (JK Uskok). Benkovačka atletičarka Matea Čerina četvrtu godinu zaredom najveća je sportska nada Zadarske županije, a Trofej Zadarski, koji se dodjeljuje za sportaše s invaliditetom, kao i 2019. pripao je atletičaru Vladimiru Gašparu. Nagrada za životno djelo “Mile Filipi” postumno je dodijeljena Miodragu Paunoviću Mišku, nogometašu, dugogodišnjem treneru i nogometnom djelatniku. “Glas Zadra”, priznanje čitatelja, pripao je Sari Ivandić, mladoj nogometašici Donata.

ŠUMARI U AKCIJI Cijepali drva, izradili stol i stolce...

Saša Martinović zbog epidemioloških okolnosti nastupio je na četiri natjecanja, a posebno vrijedan rezultat najmlađeg hrvatskog velemajstora je naslov prvaka Hrvatske. Veronika Šokota, članica AŠK Zadar, do naslova najbolje sportašice Zadarske županije došla je ispred Paole Borović, dok je na trećem mjestu biciklistica Maja Perinović.

Treće mjesto Šime i Mihovila Fantele na Europskom prvenstvu klase 49er najveći je međunarodni uspjeh zadarskog sporta 2020. Enia Ninčević i Mihaela de Micheli Vitturi zajedno jedre od 2017, a 2020. bile su osme na Europskom prvenstvu, na Svjetskom prvenstvu 28., a najbolje su i u prvenstvu Hrvatske.

RADILA NA BROJNIM PROJEKTIMA Martina Bunić imenovana pročenicom za obrazovanje

– S posebnim ponosom i radošću čestitam svima koji su postigli značajne sportske rezultate u izazovnoj i teškoj 2020. Mi u Županiji želimo tu bazu sportaša još više proširiti te stoga treću godinu zaredom organiziramo sportska natjecanja osnovnih i srednjih škola i širimo broj domaćih kvalitetnih sportaša. Čestitam nagrađenima, želim im uspjeh i da što prije prođu sve nedaće i pandemija koronavirusa te sve ove nedaće s kojima smo se suočili zadnjih dana – istaknuo je zadarski župan Božidar Longin.