Izbornik
Naslovnica Županije Sisačko-moslavačka
Zahuktali se radovi na projektu Aglomeracija Novske

Do Uskrsa u funkciji kanalizacija kroz Bročice, glavnina radova sad je u istočnim naseljima – od Starog Grabovca prema Rajiću

Foto: Grad Novska
Projekt je vrijedan više od 123 milijuna kuna te je najveći komunalni projekt od neovisnosti RH

Projekt “Aglomeracija Novske” bio je tema sastanka zamjenika generalnog direktora Hrvatskih voda Davora Vukmirića s gradonačelnikom Marinom Piletićem i Marijem Filipovićem, direktorom Vodovoda. Razgovaralo se o dinamici radova ovog najvećeg infrastrukturnog projekta u Novskoj od nezavisnosti RH.

VRIJEDAN 15,5 MILIJUNA KUNA Radovi na Centru za posjetitelje Križnica

Zadovoljstvo dinamikom

Pohvalivši dinamiku radova, Davor Vukmirić uputio je veliku zahvalu Mariju Filipoviću, na “izuzetnom trudu i angažmanu te učinkovitoj dinamici razmjene informacija s Hrvatskim vodama” u provođenju projekta.

– Moram izraziti zadovoljstvo dinamikom ovog projekta koji je temelj za gospodarski razvoj i civilizacijski iskorak cijelog ovog kraja. Moram reći da bismo mi bili nemoćni u provedbi politike ove Vlade i povlačenju sredstava kad ne bismo na terenu imali ovakve lokalne partnere – rekao je Vukmirić.

Govoreći o završenim dijelovima projekta Aglomeracije, direktor Filipović naveo je da radovi idu prema predviđenoj dinamici.

– Trenutačno su obavljeni radovi na komponenti kanalizacije kroz naselje Bročice i mogu sa zadovoljstvom reći da ćemo prije Uskrsa tu cjelinu od 9570 metara kanalizacijske mreže staviti u funkciju. U ovom trenutku glavnina radova i najveći njihov intenzitet je na istoku od naših naselja, od Starog Grabovca prema Rajiću. Ukupno je, kumulativno, završeno oko 16.400 metara kanalizacijskih cjevovoda. Paralelno s tim rekonstruira se vodoopskrbni cjevovod u gradu te je i tu rekonstruirano 5600 metara od ukupno 13.000 metara koji su predviđeni projektom – ističe Marijo Filipović.

POŠTANSKI URED U NOVSKOJ Počeli radovi na novim prostorima pošte

Zahvalivši Hrvatskim vodama na provođenju aglomeracije na području Grada Novske, gradonačelnik Marin Piletić istaknuo je nužnost ovog projekta bez kojega nema daljnjeg razvoja Grada.

Uređaj za pročišćavanje voda

– Ovaj projekt znači da će većina naših istočnih naselja u sastavu grada Novske dobiti kanalizacijsku mrežu kao, ipak, jedan civilizacijski doseg bez kojeg se ne može razvijati gospodarstvo, ali ni išta drugo što se tiče razvoja grada. Projektom aglomeracije u vrijednosti većoj od 123 milijuna kuna Novska će dobiti i prvi veliki uređaj za pročišćavanje otpadnih voda, čime ćemo doseći i ekološke standarde kojima Hrvatska teži, a k tome obnoviti i one postojeće instalacije na području grada Novske – rekao je gradonačelnik.