Izbornik
Naslovnica Županije Zagrebačka
REALIZIRAN PROJEKT KOJI PODIŽE SIGURNOST PJEŠAKA U STUPNIČKOOBREŠKOJ ULICI

Dobili novu pješačku stazu i osvijetljeni prijelaz

Foto: Općina Stupnik
Projekt je sufinancirala Zagrebačka županija, a ŽUC Zagrebačke županije “pokrio” je novi pješački prijelaz

Stupničkoobreška ulica u Općini Stupnik županijska je cesta koja godinama bilježi porast gustoće prometa, a sad je postala mnogo sigurnija ne samo za vozače, nego i pješake koji je moraju koristiti. Realiziran je, naime, projekt gradnje oborinske odvodnje i pješačke staze, a osim toga sad se ondje nalazi i osvijetljeni pješački prijelaz s uzdignutim uspornikom i odgovarajućom signalizacijom.

MEĐNARODNI DAN Zajedno za sigurniji internet

Radi se, naime, o prometnici po kojoj s juga i zapada dolaze teretna vozila na putu prema zapadnom dijelu susjednog Zagreba i gospodarskoj zoni na Maksimiru, što znači da je postala jedan od važnih koridora ovog područja kroz koji prolazi dobar dio teretnog prometa.

Na dijelu ove ceste uz samo naselje nikad nije postojala pješačka staza, a zbog toga je uz znatno prometno opterećenje i neprilagođenu brzinu bila ugrožena sigurnost pješaka i biciklista. Realizacijom projekta, kažu u Općini Stupnik, osiguran je visoki standard prometne sigurnosti svih sudionika u prometu, posebice pješaka.

INFRASTRUKTURNI RADOVI Obnova pješačkih staza

– Posebnom svjetlosnom signalizacijom i uspornikom obilježen je pješački prijelaz na najugroženijem mjestu na dionici zahvata. Rezultat je smirenje prometa kod samog ulaska u nepregledni dio prometnice, a time je i znatno smanjen rizik od prometnih nesreća – objašnjavaju u Općini. Projekt je sufinancirala Zagrebačka Županija, a ŽUC Zagrebačke županije “pokrio” je osvijetljeni pješački prijelaz.