Izbornik
Naslovnica Županije Vukovarsko-srijemska
INFRASTRUKTURNI RADOVI

Obnova pješačkih staza

Foto: Općina Gunja
U Nazorovoj će se raditi od kućnog broja 296 pa sve do kućnog broja 358

Za nekoliko dana, ako to vrijeme dopusti, u Gunji započinju radovi na uređenju pješačkih staza u Ulici Vladimira Nazora koja je jedna od najfrekventnijih ulica u Gunji. Načelnik Općine Gunja Ante Gutić objašnjava kako je to zapravo nastavak radova na obnovi pješačkih staza u ovoj ulici koja je dužine oko 4 kilometara.

Tekuća godina rekordna u Gunji kada je riječ o asfaltiranju ulica Do kraja 2022. sve će ulice biti asfaltirane

Radit će se od kućnog broja 296 pa sve do kućnog broja 358, a kada se završi taj posao radit će se dionica od crkve do Makovišta. Kada se to završi pješačke staze na parnoj strani ulice bit će u cijelosti asfaltirane. Po riječima Gutića u planu je obnavljati i neparnu stranu ulicu za koju se paralelno radi troškovnik te na ishođenju sve potrebne dokumentacije.

– Planiramo svakako obnavljati nogostupe na više mjesta u Gunji. Svjesni smo kako su nogostupi u selu na nekoliko mjesta oštećeni što ćemo raditi s vlastitim sredstvima. U planu nam je neke od staza raditi s novom turom javnih radova kada ćemo propale ili uništene dijelove staza obnoviti betonom. Planiramo krenuti na dionici od groblja do skretanja u Ulicu Marka Dizdara koja je dosta propala tijekom proteklih godina – kaže Gutić.

GAREŠNICA Obnovit će se dotrajala cesta kroz Dišnik

Objašnjava kako ova tura javnih radova završava 16. veljače te da će od svibnja imati novu kvotu u okviru koje, kako očekuju u Gunji, očekuju veći broj zaposlenih mještana. Samim tim to će omogućiti i da se napravi više posla na području Gunje.