Izbornik
Naslovnica Županije Vukovarsko-srijemska
Tekuća godina rekordna u Gunji kada je riječ o asfaltiranju ulica

Do kraja 2022. sve će ulice biti asfaltirane

Foto: Općina Gunja
Ulica Bjeloševci jedna je od 12 neasfaltiranih ulica na kojima je makadam

Kako su općinske vlasti i najavljivale, ovih dana raspisana je javna nabava za rekonstrukciju nerazvrstane ulice Bjeloševci u Gunji. Prema riječima načelnika Općine Gunja Ante Gutića, radi se o ulici dužine 370 metara, a ukupna vrijednost projekta iznosi 780.000 kuna.

ULICA BJELOŠEVCI Sanacija i asfaltiranje počinje već na proljeće

Rok za završetak 60 dana

– Očekujemo da radovi započnu nakon provedene javne nabave i nakon što se izabere nadzor. Sva potrebna dokumentacija već je ishođena tako da očekujemo brz početak radova – rekao je Gutić predstavljajući projekt.

Dodaje i kako je nakon potpisivanja ugovora rok za uvođenje izvođača u posao osam dana, a da je prema projektu rok za njegov završetak 60 dana. Inače, do sada je ta ulica bila jedna u nizu od 12 neasfaltiranih ulica, na kojoj je bio makadam i koja je bila prepuna rupa, koju je preuzimanjem dužnosti načelnika 2017. godine dočekao Gutić. Po završetku projekta Bjeloševci će biti treća ulica u Gunji koja je obnovljena i asfaltirana. – Objavili smo plan asfaltiranja ulica tijekom 2021. godine i s ponosom mogu reći kako će tekuća godina, kada je riječ o tome segmentu, biti rekordna. Osim Bjeloševaca, obnovit ćemo i nastavak Ulice Dobriše Cesarića gdje će biti uređena vodna, plinska i električna mreža. Već smo krenuli u postupak ishođenja dozvola i, čim riješimo papire, krećemo s radovima. Planiramo asfaltirati i ulicu Trg žrtava Domovinskog rata kao i Ulicu Ivana Gundulića – rekao je Gutić.

Poslije toga paketa asfaltiranja ulica, koji će biti realiziran tijekom 2021. godine, u Gunji će ostati još šest ulica koje treba obnoviti. Gutić najavljuje da će se odmah krenuti i u ishođenje projektne dokumentacije za te ulice.

PRIGODNI OPĆINSKI RADOVI Umirovljenicima podijelili 414 paketa

– Preostale ulice bit će asfaltirane kako budemo osiguravali potrebna sredstva. Prema našim planovima, očekujemo kako bi sve ulice u Gunji trebale biti asfaltirane do kraja 2022. ili najkasnije do proljeća 2023. godine – istaknuo je Gutić.

Proračun za 2021.

Dodao je i kako je projekt rekonstrukcije ulice Bjeloševci prijavljen ministarstvu regionalnog razvoja i fondova EU na natječaj za nerazvrstane ceste od kojih se očekuje barem polovica potrebnih sredstava za obnovu. Ostatak će biti pokriven iz proračuna Općine Gunja. U planu je preostale ulice obnoviti iz vlastitih sredstava, ali i za njih će se pratiti natječaji kako bi se osiguralo barem dio sredstava. Inače, proračun Općine Gunja za tekuću godinu iznosi preko 25,8 milijuna kuna. Prema posljednjem popisu stanovništva Općina Gunja je brojala 3732 stanovnika dok se trenutno taj broj kreće oko 3000 mještana.