Izbornik
Naslovnica Županije Vukovarsko-srijemska
PRIGODNI OPĆINSKI RADOVI

Umirovljenicima podijelili 414 paketa

Foto: Općina Gunja
Svaki od poklon-paketa imao je kobasicu, jaja, med, jabuke, ulje, šećer, brašno, vegetu i pakovanje tjestenine

Općina Gunja je svim umirovljenicima s područja općine podijelila prije božićnih i novogodišnjih blagdana prigodne poklon-pakete. Cilj je bio i na ovaj način pomoći umirovljenicima da ugodnije dočekaju i obilježe blagdane.

UREĐENJE ULICE PREDUVJET Projekt novog mezarja vrijedan je tri milijuna kuna

– Svaki paket bio je vrijedan 200 kuna. Ukupno smo podijelili 414 paketa za što smo iz općinskog proračuna osigurali 82.800 kuna. Smatramo da smo na ovaj način učinili dvije dobre stvari. Prvo smo pomogli umirovljenicima koji su dobili neke od najpotrebnijih im stvari, a u isto vrijeme pomogli smo i našim OPG-ovima od kojih smo otkupili namirnice koje su činile paket. Upravo stoga ovakav način darivanja je bolji nego da smo isplaćivali bonove – rekao je načelnik Općine Gunja Ante Gutić.

LOKACIJSKA DOZVOLA Korak do realizacije nove ceste za naselje Nuncijata

Svaki od poklon-paketa imao je kobasicu, jaja, med, jabuke, ulje, šećer, brašno, vegetu i pakovanje tjestenine. Podsjetio je kako je Općina Gunja i ranijih godina znala ovako pomagati svojim umirovljenicima u vrijeme Božića, ali neredovito. Sada će to postati redovita praksa pa su u proračunu za 2021. osigurana sredstva za ovu namjenu. Sve to naišlo je na pozitivne reakcije i pohvale umirovljenika što govori koliko je akcija dobro uspjela.