Izbornik
Naslovnica Županije Osječko-baranjska
MEĐNARODNI DAN

Zajedno za sigurniji internet

Foto: OBŽ
Centar za sigurniji internet sa svojim partnerima čini Osijek i Osječkobaranjsku županiju prepoznatljivima kao boljem i kvalitetnijem mjestu za djecu, istaknuto je

Međunarodni dan sigurnijeg interneta ove je godine obilježen pod geslom "Zajedno za bolji internet", kako bi (barem) jedan dan u godini bio posvećen stvaranju sigurnijeg i boljeg interneta za sve korisnike, osobito djecu i mlade.

BORBA PROTIV PANDEMIJE Cijepe se stariji od 65 i kronični bolesnici

Taj dan obilježen je u Osječko-baranjskoj županiji u jedinom hrvatskom Centru za sigurniji internet koji djeluje u sklopu Centra za nestalu i zlostavljanu djecu u Osijeku.

– Centar za sigurniji internet sa svojim partnerima čini Osijek i Osječko-baranjsku županiju prepoznatljivima kao boljem i kvalitetnijem mjestu za djecu, osobito u pogledu upotrebe novih tehnologija. Nadamo se da će se u budućnosti projektu pridružiti još više škola, ustanova i ostalih važnih subjekata. Danas je neophodno da se uključimo u taj dječji virtualni svijet i informiramo se gdje i s kim naša djeca provode vrijeme na internetu. Roditeljima savjetujem da se posvete promišljanju o onome što je dobro, a što može biti loše prilikom izloženosti djece internetskim sadržajima – ističe predsjednik Centra Tomislav Ramljak.

Istraživanje geotermalnih potencijala Osječko-baranjske županije Geotermalnim izvorima do radnih mjesta

– Županija se uključila u sve aktivnosti koje na našem području provode različite organizacije i udruge. Podsjećam da je u gradnji Centar za djecu, mlade i obitelji. Glede sigurnosti na internetu moramo osvijestiti javnost, prije svega roditelje, da djeca imaju pristup internetu, a mi odrasli to trebamo kontrolirati i posvetiti tome svoju pozornost – kaže župan Anušić.