Izbornik
Naslovnica Županije Sisačko-moslavačka
DVD LUŠČANI

Dobili svečane uniforme i zapovjedno terensko vozilo

Foto: Grad Petrinja
DVD Luščani nedavno su obnovili rad i imaju 13 članova

Članovima DVD-a Luščani, koje je nedavno obnovilo rad, predano je zapovjedno terensko vozilo i svečana vatrogasna odijela.

SV. KATA U MAJDANCIMA Grad spreman pomoći obnovu crkve sv. Katarine

– Sretni smo i zadovoljni što je DVD Luščani obnovio svoj rad. Danas smo im, prema dogovoru, osim osnovne opreme koju su već dobili, uručili vatrogasno vozilo „Magirus“, za koje smo procijenili da može djelovati na ovom području u slučaju bilo kakvih požara, ali i elementarnih nepogoda, ako se dogode – istaknuo je Ivan Palaić, predsjednik Vatrogasne zajednice Grada Petrinje.

– Za sada nas u DVD-u ima 13 i nadam se da će nas biti još više, tako da ćemo se još širiti. Uz ovo vozilo imamo i svoj prostor te trenutačno radimo na obnovi prostora, a Grad Petrinja donirao nam je materijal i tu se nadamo skorom završetku – zahvalio je Milenko Bakrač, zapovjednik DVD-a Luščani.

Započela gradnja terase pokraj gradske munjare u Petrinji Počinje realizacija projekta “Grad na Kupi”

– Važno da se svako mjesto dobro organizira, da ima nadgradnju života i određene standarde, ali toga nema bez ljudi. Njih 15- ak se okupilo, dali su svoj program, uložili smo sredstva za opremanje i mislim da treba stvarati senzibilitet ljudi da ostanu na ovim prostorima. Na kraju, želim im da kao vatrogasci imaju što manje posla – rekao je gradonačelnik Darinko Dumbović.