Izbornik
Naslovnica Županije Sisačko-moslavačka
Započela gradnja terase pokraj gradske munjare u Petrinji

Počinje realizacija projekta “Grad na Kupi”

Foto: Grad Petrinja
Gradska munjara, prepoznatljiv petrinjski objekt, postat će multimedijski centar

U sklopu provedbe projekta „Grad na Kupi“ nedavno su počeli pripremni radovi na izgradnji terase na samoj obali rijeke Petrinjčice. Terasa će se nalaziti kod poznate petrinjske „munjare“. Darinko Dumbović, gradonačelnik Grada Petrinje, izrazio je zadovoljstvo otvaranjem još jednog gradilišta u Petrinji.

REVITALIZACIJA OBJEKATA U KUKUNJEVCU I KLISI Za obnovu domova povukli više od 3 milijuna kn

Radovi počinju uskoro

– Posebno mi je drago što je firma Petrol Prom dobila ovaj posao kao i posao Tržnica u gradu gdje je investicija oko 6 milijuna kuna sa PDV-om, te očekujem da ćemo drugi tjedan s njima potpisati i taj ugovor i da ćemo ga uskoro uvesti u posao. Munjara je uvijek bila i ostala izazov, 29 tisuća eura smo platili HEP-u, morali smo je otkupiti da bismo riješili imovinske odnose, i potpisali smo ugovor s Teh-gradnjom te očekujem da će se uskoro krenuti s radovima i da će sve biti u rokovima – rekao je Dumbović.

– Projekt Grad na Kupi je najveći projekt Intervencijskog plana vrijednog više od 200 milijuna kuna i u sebi sadržava ukupno 11 građevina koje planiramo do sredine 2023. godine što obnoviti, što izgraditi. Trenutačno je u fazi gradnja Terase, a preko puta nje planiramo rekonstruirati zgradu Gradske munjare u Multimedijski centar. Osim ovoga, u sklopu Grada na Kupi će se urediti i rekonstruirati cesta Šetalište Kajetana Knežić – rekla je Kata Rupčić, voditeljica projekta Grad na Kupi.

Vrijednost projekta je nešto više od 37 milijuna kuna i osim 11 infrastrukturnih uključuje i pet kulturnih događaja te dvije novozaposlene osobe na samom projektu.

– Što se tiče infrastrukture, četiri nabave smo završili, jedna je u tijeku plus jedna infrastruktura koja je sagrađena.

PRIJAM U GRADSKOJ VIJEĆNICI I u 2021. potpora maratoncu B. Šubiću

Uređenje i školskog igrališta

Ugovori su potpisani za rekonstrukciju zgrade Gradske munjare, za Terasu, za ceste Mihanovićevu i Gundulićevu, a u tijeku je nabava za park. Park se odnosi na prvu cjelinu odnosno na rekonstrukciju fontane, a možemo najaviti da ćemo vratiti karijatide u Petrinju nakon 20-ak godina, planiramo s Restauratorskim zavodom original da se konzervira i restaurira, da se postavi kao stalni postav, a da se sukladno njihovim preporukama i stručnom mišljenju izradi replika koja će biti u fontani – dodaje Rupčić istaknuvši i uređenje igrališta OŠ Dragutina Tadijanovića, te planirano uređenje Gradskog kupališta i mosta u Arhovoj ulici.