Izbornik
Naslovnica Županije Sisačko-moslavačka
PRIJAM U GRADSKOJ VIJEĆNICI

I u 2021. potpora maratoncu B. Šubiću

Foto: Grad Petrinja
Šubić je nedavno otrčao virtualnu utrku "Vukovaru sa srcem"

Gradonačelnik Darinko Dumbović organizirao je prijam za petrinjskog ultramaratonca Branka Šubića koji je povodom Dana sjećanja na žrtve Domovinskog rata i Dana sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje 18. otrčao virtualnu utrku “Vukovaru sa srcem”. Osobni rekord na 5 km poklonio je, kaže Šubić, svim žrtvama Domovinskog rata, braniteljima i djeci s poteškoćama u razvoju iz udruge „Vukovarski leptirići“.

Socijalno poduzetništvo Šećernica u petrinjskoj Maloj kući

Šubić je najavio kako će akcija, kojoj je pokrovitelj Grad Petrinja, povodom Dana pobjede i domovinske zahvalnosti 2021. godine biti kruna njegova petogodišnjeg projekta pod nazivom „Branko Šubić za branitelje“ u kojemu je do sada odradio dva etapna ultramaratona. Kao i na prethodnim akcijama, Branko će u mjestima kroz koja prolazi obići spomenike poginulim i nestalim hrvatskim braniteljima te se pokloniti i zapaliti svijeće za one koje su dali svoje živote za Hrvatsku.

POČAST ŽRTVAMA Dan sjećanja obilježen i u Orahovici

Prvi etapni ultramaraton bio je 2017. godine kada je Branko u pet dana prehodao 265 km od Vukovara do Petrinje i tako simbolično povezao dva grada stradalnika u Domovinskom ratu. U drugoj akciji 2019. godine start je bio na Kninskoj tvrđavi te se u šest dana prehodalo 260 km do Petrinje. Treći put bit će najteži i najizazovniji, a riječ je o etapnom ultramaratonu od 509 km koji će trajati 11 dana, od 27. srpnja do 6. kolovoza. Start će biti na Srđu iznad Dubrovnika, a cilj u Petrinji. Gradonačelnik Dumbović je najavio potporu i ovom Šubićevu pothvatu.