Izbornik
Naslovnica Županije Sisačko-moslavačka
SV. KATA U MAJDANCIMA

Grad spreman pomoći obnovu crkve sv. Katarine

Foto: Grad Petrinja
Petrinjski obrtnici godinama žele da se crkva obnovi

Ja sam otvoren za razgovor i dogovor što se tiče faza gradnje same crkve, zanima me što će reći biskup i župan. I da ova ideja ne ostane samo priča, moja je poruka jasna – započnimo gradnju crkve svete Katarine u izvornom obliku koliko god je to moguće, da više ne spekuliramo o tome nego da je napravimo – rekao je na blagdan sv. Katarine gradonačelnik Petrinje Darinko Dumbović ispred mjesta u petrinjskim Majdancima na kojem je nekoć stajala crkva.

Započela gradnja terase pokraj gradske munjare u Petrinji Počinje realizacija projekta “Grad na Kupi”

Gradonačelnik je na tom mjestu položio cvijeće i zapalio svijeće, u sklopu proslave blagdana sv. Kate koji tradicionalno praznuju članovi Udruženja obrtnika Petrinje, Gline i Topuskog. Oni na taj blagdan slave i dan obrtničkog udruženja.

– Mi smo im nastojali pomoći i u ovoj kriznoj godini kroz kapitalne projekte i drugu direktnu i indirektnu pomoć. Petrinjski obrtnici su oduvijek naši partneri i to će i ostati. Vjerujem da možemo biti partneri i u obnovi ove crkve – rekao je gradonačelnik te najavio i gradnju kapelice u Dumačama, čim se riješe tamošnji imovinski odnosi.

– To su objekti koji su vezani za tradicionalne vrijednosti i imaju značenje za Petrinjke i Petrinjce i za vjernike. Sveta Kata mora ostati ovdje simbol poštivanja ne samo duhovnosti nego i svih naših obrtnika – rekao je gradonačelnik. Crkveni objekt srušen je u Domovinskom ratu