Izbornik
Naslovnica Županije Šibensko-kninska
uz uređenje poljane

Dobit će 11 novih autobusa, 17 uređenih stajališta...

Foto: Hrvoje Jelavić/PIXSELL
Čak 256 parkirališnih mjesta na tri etaže u samom centru Šibenika rasteretit će ulična parkirališta

Rekonstrukcija Poljane i gradnja logističkog centra dio su projekta „Integrirana mobilnost na području grada Šibenika – povećanje broja putnika u javnom gradskom prijevozu“. Sve detalje navedenog projekta sufinanciranog europskim sredstvima uoči svečanosti otvorenja predstavili su gradonačelnik Željko Burić, zamjenik gradonačelnika Danijel Mileta, direktor Gradskog parkinga d.o.o. Goran Bulat te pročelnik UO za gospodarstvo, poduzetništvo i razvoj Petar Mišura.

Svečano otvorenje Šibenska Poljana ponovno je postala glavni gradski trg

– Nikad nisam mogao prihvatiti da je naša Poljana, mjesto na kojem smo se šetali i odrastali, pretvorena u parkiralište. Otkad sam počeo dolaziti na posao na ovo radno mjesto, sanjao sam dan kad ćemo premjestiti automobile s Poljane i to se konačno ostvarilo. Istodobno, napravili smo velik korak u rješavanju temeljnog preduvjeta revitalizacije stare gradske jezgre osiguravši 256 novih parkirališnih mjesta, ali i mjesto za prekrcaj robe i opskrbu trgovina. Zahvaljujući ostvarenim bespovratnim sredstvima EU, cijene parkiranja neće se povećavati, a stanari gradske jezgre i otočani moći će uživati i u dodatnim pogodnostima – uvodno je kazao gradonačelnik Željko Burić.

Direktor Gradskog parkinga d.o.o. Goran Bulat istaknuo je da će 256 parkirališnih mjesta na tri etaže u samom centru Šibenika rasteretiti ulična parkirališta i olakšati pronalaženje mjesta stanarima koji plaćaju povlaštene mjesečne karte.

– Ako ne uspiju pronaći slobodno mjesto u noćnim satima, stanari gradske jezgre moći će besplatno parkirati u Poljani od 22 sata do 7 ujutro. Otočani će imati pravo svakodnevnog besplatnog parkinga u trajanju do jednog sata za obavljanje kupnje i drugih poslova u centru grada. Pratimo trendove, pa su u Poljani osigurana četiri parkirna mjesta s punjačima za električne automobile – poručio je Bulat.

projekt eu Šibenik dobiva pomorski terminal na gatu Vrulje vrijedan 62 milijuna kuna

Jedna od najznačajnijih komponenti projekta je izrada sveobuhvatne studije o cjelovitoj organizaciji i integraciji različitih oblika javnog prijevoza u jedinstveni sustav koji će zadovoljiti potrebe stanovnika Šibenika i sve brojnijih turista, kazao je pročelnik Petar Mišura. Zamjenik gradonačelnika Danijel Mileta naglasio je da će u sklopu projekta biti unaprijeđen sustav javnog autobusnog prijevoza.

– Nabavit će se 11 novih niskopodnih autobusa i urediti 17 autobusnih stajališta. Šibenčani će dobiti mobilnu aplikaciju putem koje će moći pretraživati slobodna parkirališna mjesta, plaćati parking, kupovati karte za razne oblike prijevoza i imati pregled nad cjelokupnom mrežom javnog prometa – pojasnio je Mileta.

Vrijednost projekta iznosi 99,3 milijuna kn, od čega EU sufinancira 73,8 milijuna kn.