Izbornik
Naslovnica Županije Brodsko-posavska
Dodijeljene nagrade “Suncokret ruralnog turizma”

Dobitnici Kuća dida Tunje i Petar Dumenčić

Foto: tzbpz.hr
Iz Brodsko-posavske županije nagrade su odnijeli Kuća za odmor – Kuća dida Tunje iz Oprisavaca i seosko domaćinstvo Petra Dumenčića u Starcima

Nakon višemjesečnog rada i obilaženja terena, ocjenjivački sud Hrvatske udruge za turizam i ruralni razvoj odlučio je o dobitnicima nagrada “Suncokret ruralnog turizma Hrvatske”, a među njima su se ove godine našla i dva imanja koja je kandidirala Turistička zajednica Brodsko–posavske županije.

Suradnja za uspjeh 3 Za potpore male vrijednosti osigurano 250 tisuća kuna

Srebrnu povelju u kategoriji “Poduzetnici u ruralnom turizmu” osvojila je Kuća za odmor – Kuća dida Tunje iz Oprisavaca, dok je posebno priznanje za raznovrsnost ruralne ponude u kategoriji turističkih seljačkih poljoprivrednih gospodarstava dodijeljeno seoskom domaćinstvu Petra Dumenčića u Starcima.

Svečanost dodjele nacionalnih nagrada održana je u Zagrebu. Projekt “Suncokret ruralnog turizma” već dvadeset godina provodi Hrvatska udruga za turizam i ruralni razvoj “Klub članova Selo” uz pokroviteljstvo Ministarstva turizma, Ministarstva poljoprivrede, Ministarstva regionalnog razvoja i fondova EU, Ministarstva gospodarstva, poduzetništva i obrta, HTZ-a, HGK te predsjednice RH Kolinde Grabar-Kitarović.

Župan Marušić na obilježavanju obljetnice vojne akcije Vijenci i svijeće za poginule na Maslenici

– Ove godine je bilo 150 nominiranih u sedam kategorija. Ocjenjivačka komisija imala je vrlo težak zadatak izabrati laureate koji su na svečanosti dobili priznanja i nagrade – kazala je direktorica Turističkog ureda Brodsko-posavske županije Ružica Vidaković, koja je s pročelnikom Upravnog odjela za gospodarstvo i poljoprivredu Željkom Burazovićem čestitala laureatima.