Izbornik
Naslovnica Županije Brodsko-posavska
Župan Marušić na obilježavanju obljetnice vojne akcije

Vijenci i svijeće za poginule na Maslenici

Foto: bpz.hr
Župan je posjetio i spomen-obilježje poginulim hrvatskim braniteljima u Kašiću gdje su poginula 32 pripadnika 3. slavonskobrodske bojne Treće gardijske brigade “Kobre”

Brodsko-posavski župan Danijel Marušić sa suradnicima i ove je godine sudjelovao u obilježavanju obljetnice vojno-redarstvene operacije Maslenica u zadarskom zaleđu, kojom su prije 27 godina ponovno prometno povezani jug i sjever Hrvatske.

“Industrijsko srce Slavonije treba biti u Slavonskom Brodu” U pripremi tehnološko-inovacijski centar za pomoć slavonskim poduzetnicima

Program koji je organizirala Zadarska županija započeo je 18. siječnja, a završava 13. veljače. Središnja svečanost održana je 20. siječnja uz budnicu Gradske glazbe Zadar, a nastavljena polaganjem vijenaca kod središnjeg križa na Gradskom groblju u Zadru, potom kod spomen-obilježja 3. bojne 4. gardijske brigade Imotski sokolovi kao i prigodnim programom u park-uvali Jazine kod spomenika hrvatskim braniteljima te mimohodom postrojbi sudionica VRO Maslenica.

Proslava je nastavljena dan kasnije polaganjem vijenaca u Kašiću, Islamu Latinskom, potom i kod spomen-ploče postrojbama HRM-a u Posedarju te kod križa za sve poginule hrvatske branitelje u ovoj akciji.

Vinograd zeleni tjedan Slavonska vina i lješnjaci u Berlinu

Kao i dosadašnjih godina, župan Marušić posjetio je spomen-obilježje poginulim hrvatskim braniteljima u Kašiću gdje je položio vijenac i upalio svijeću u znak sjećanja na doprinos i žrtvu svih branitelja u stvaranju slobodne hrvatske države, a posebno pripadnika 3. slavonskobrodske bojne Treće gardijske brigade “Kobre”. Naime, upravo u Kašiću ključnu je ulogu u operaciji odigrala Treća bojna, čija su 32 pripadnika poginula u neprijateljskoj zasjedi.