Izbornik
Naslovnica Županije Splitsko-dalmatinska
Na Dan općine Podstrana načelnik Mladen Bartulović poručio:

Dobra smo ekipa: jedni rade projekte, drugi izdaju dozvole, a ja lobiram

Dan općine Podstrana
1/7
Foto: Ivo Čagalj/PIXSELL
U dogovoru sa županijom gradit će se škola za 500 do 600 učenika. Općina će izgraditi reciklažno dvorište, ide se u dogradnju groblja...

Mladen Bartulović, načelnik općine Podstrana, na svečanoj sjednici Općinskog vijeća u povodu dana Svetog Ante, zaštitnika mjesta, predstavio je aktivnosti u protekloj godini.

Ugovori za usavršavanje liječnika Županija dobila 36 liječničkih specijalizacija Specijalizacija za deset novih pedijatara, šest ginekologa, tri radiologa

Niz ulaganja

– Iza nas je vrlo intenzivno razdoblje, obilježeno s dva katastrofalna požara. Hvala Bogu, vatrogascima, kojima zahvaljujemo nagradom općine, i mještanima što posljedice nisu bile još gore i što nitko nije stradao – rekao je Bartulović.

Turistička sezona ostvarila je porast od 24% u noćenjima i 13% u dolascima. Raspolažu sa 7800 ležajeva i imaju 1100 iznajmljivača.
– Što se tiče kapitalnih investicija, želja svih nas je konačno završiti projekt obale. Krenuli smo s radovima od Strožanca prema ušću Žrnovnice, ukupno su vrijedni 19 milijuna kuna. Riječ je o izvanproračunskim sredstvima, što znači da nećemo potrošiti ništa. U drugoj fazi uredit ćemo obalu do Lava što će nas stajati 35 milijuna kuna – rekao je Bartulović napomenuvši kako obala još nije gotova jer je vrijeme bilo loše za radove, ali bit će ovih dana.

Rekonstruira se i Poljička cesta, vrlo opasno raskrižje, što stoji 20 milijuna kuna. Hrvatske ceste uredile su četiri raskrižja na magistrali čija vrijednost je devet milijuna kuna. U dogovoru sa županijom gradit će školu za 500 do 600 učenika. Općina će izgraditi reciklažno dvorište koja stoji 7,5 milijuna kuna od čega očekuju 4 milijuna od EU, ide se u dogradnju groblja čija vrijednost je 14 milijuna kuna, a s otkupom zemljišta 19 milijuna kuna.
 – Dobra smo ekipa u općini. Jedni rade projekte, drugi izdaju dozvole, a ja šetam po Zagrebu i lobiram – rekao je Bartulović. Pohvalio se kako općinski prihodi rastu. Godine 2012. proračun je iznosio 22 milijuna kuna, a 2017. 41 milijun kuna. Dio sredstava usmjeren je na socijalno potrebite, vrtiće, sport, udruge i slično, ukupno oko 12 milijuna kuna.
 – Financijski dobro stojimo – zaključio je Bartulović.
Blaženko Boban, župan splitsko dalmatinski, istaknuo je kako se ponosi uspjesima koje postiže jedna od najmlađih općina u Hrvatskoj.
– Moderno je napadati, a ja bih poručio kritičarima dođite u Podstranu i govorite o onome što vidite – poručio je Boban. Jugoslav Bagatin predsjednik Općinskog vijeća istaknuo je kako su bili korektiv gradonačelniku, ubrzavali i predlagali nove programe.
Dodijeljene su i godišnje nagrade.

Boban primio članove Viteškog alkarskog društva financijska pomoć Župan Boban primio članove Viteškog alkarskog društva iz Sinja

Nagrada vatrogascima i klapi

Zahvalnice su primili obitelj Cindro, učenice osnovne škole Strožanac Dora Goreta i Bruna Bakota, zbor mladih župe Gospe u siti, Planinarsko društvo Perun. Skupne nagrade dobili su Hrvatska vatrogasna zajednica i Muška klapa Praska. Osobnu nagradu dobio je Vlašić Vladimir, ratni zapovjednik stožera Civilne zaštite Podstrane. Nagradu za životno djelo dobila je Marija Musić, profesorica hrvatskog jezika u osnovnoj školi Strožanac. Utjecala je na formaciju brojnih generacija učenika pa je nagrađena zbog iznimnog doprinosa u odgoju mladih i očuvanju hrvatskog jezika.

Blaženko Boban Boranka – najveća akcija pošumljavanja Dalmacije Sadit će bjelogoricu, a ne borove