Izbornik
Naslovnica Županije Dubrovačko-neretvanska
Dubrovačko-neretvanski župan o koronavirusu

Dobroslavić: Ne smijemo se povoditi za lažnim argumentima, cijepljenje je nužno

Foto: Grgo Jelavić/PIXSELL
U utorak 24. kolovoza cijepit će se samo osobe koje trebaju primiti drugu dozu cjepiva Pfizer

– Prema posljednjim podacima ECDC-a, Dubrovačko-neretvanska županija nalazi se u narančastoj zoni što je dobar pokazatelj za zdravlje sugrađana, a održavanje takvog statusa nužno je za ostvarenje kvalitetne sezone – izvijestio je dubrovačko-neretvanski 
župan Nikola Dobroslavić koji je ovom prilikom ponovno naglasio kako je nužno ustrajati na  daljnjem cijepljenju i na pridržavanju epidemioloških mjera.

– Time dajemo priliku zdravlju, ali i turizmu da se potvrdi i u nastavku sezone. Znanost nam  je cjepivom dala rješenje za COVID-19, iskoristimo to – rekao je župan Dobroslavić, zaključivši  kako se ne smijemo povoditi za obmanjivanjima i lažnim argumentima protiv cijepljenja.

Kolegij župana s gradonačelnicima i načelnicima Dubrovačko-neretvanske županije Uz povoljnu epidemiološku sliku održati i turističku sezonu

Napomenimo, Stožer civilne zaštite Dubrovačko-neretvanske županije uputio je javni poziv za cijepljenje protiv koronavirusa, koje počinje od ponedjeljka. Cijepljenje će se i ovoga puta održati u Studentskom domu Dubrovnik (Marka Marojice 2).

U razdoblju od 8 do 11 sati cijepiti se mogu svi hrvatski državljani, a od 11 do 12 sati strani državljani. Ovoga tjedna cijepljenje će se obavljati cjepivima COMIRNATY (Pfizer), Janssen (Johnson&Johnson) te Moderna.

U utorak (24. kolovoza) u Studentskom domu cijepit će se samo osobe koje trebaju primiti druge doze cjepiva Pfizer, a bit će pozvane putem nadležnih službi.