Izbornik
Naslovnica Županije Brodsko-posavska
pjesnička večer u slavonskom brodu

Dodijeljena povelja 'Srebrne svirale Dragutina Tadijanovića'

Dodijeljena povelja 'Srebrne svirale Dragutina Tadijanovića'
1/15
Foto: Ivica Galović/PIXSELL
Ovogodišnji dobitnik Tito Bilopavlović svakako zaslužuje priznanje kao jedan od važnijih suvremenih hrvatskih književnika

U ponedjeljak, 5. listopada u Spomen-domu Dragutina Tadijanovića održana je pjesnička večer i dodjela povelje "Srebrne svirale Dragutina Tadijanovića" hrvatskom pjesniku i književniku Titu Bilopavloviću u sklopu programa proslave 113. obljetnice rođenja Dragutina Tadijanovića.

Povelja uspješnosti "Srebrne svirale Dragutina Tadijanovića" sinoć je dodijeljena petu godinu za redom, a ovogodišnji dobitnik Tito Bilopavlović svakako zaslužuje priznanje kao jedan od važnijih suvremenih hrvatskih književnika, kako u proznom smislu tako i u književnosti za djecu i poeziji.

Predstavljanje knjige Ivice Miškulina Promocija Knjiga Ivice Miškulina o Šeksu priča je o životu u komunizmu

Obilježavanju obljetnice rođenja velikog Brodskog pjesnika Dragutina Tadijanovića u ime Grada Slavonskog Broda prisustvovala je i zamjenica gradonačelnika Tea Tomas.

Tito Bilopavlović

Tito Bilopavlović cijenjeni je hrvatski književnik rođen 1940. godine u Novoj Gradiški. U rodnom gradu završio je osnovnu školu, dok je srednju školu pohađao u Novskoj. Daljnje školovanje nastavio je u Zagrebu gdje je završio Pravni fakultet.

Književnica Ines Hrain Novi roman “Za Rusiju s ljubavlju” književnice Ines Hrain

Svoju karijeru kao cijenjeni književnik započeo je već 1959. godine. Prepoznat je kao pisac koji piše kratke priče. Bavi se pisanjem pripovijetka, proze i poezije.

Radi dugi niz godina u Školskoj knjizi kao urednik, a tamo uređuje i Smib - časopis za djecu.

Neka od njegovih značajnijih djela za djecu i mlade su: "Paunaš", "Filipini iza ugla", "Otmica Labinjanki" i "Kutija za velike i male".

Bavi se pisanjem štiva i za odrasle, a tu se mogu uvrstiti kratke priče "Škola za sjećanje" i "Stid" te je poznat i njegov roman "Ciao slinavci".

Branko Dukić sjećanje na Domovinski rat Gradonačelnik Dukić primio autore knjige o 112. brigadi