Izbornik
Naslovnica Županije Požeško-slavonska
Promocija

Knjiga Ivice Miškulina o Šeksu priča je o životu u komunizmu

Predstavljanje knjige Ivice Miškulina
Foto: Grad Požega
Knjiga “Šeks. Politička biografija” podijeljena je u 19 poglavlja, a temelji se na iscrpnom istraživanju svih relevantnih arhivskih izvora

”Šeks. Politička biografija” naziv je knjige doc. dr. sc. Ivice Miškulina koja je pred mnogobrojnom publikom predstavljena u Požegi. Priča o Šeksu priča je o životu u komunizmu, odgovoru na nepravde nedemokratskog sustava, raspadu druge Jugoslavije, uskrsnuće hrvatskog nacionalizma, nametnutom ratu i promjenama koje donosi uspostava moderne hrvatske države.

Daj pedalu lošim navikama 16. manifestacija "Požega - zdravi grad" Požežani će dati pedalu lošim životnim navikama

– Dobio sam jedinstvenu priliku da na znanstveno utemeljen način analiziram, ocijenim i kontekstualiziram djelovanje jednog od najvažnijih političara moderne hrvatske povijesti. Kada to kažem, mislim na činjenicu da je Šeks od proljeća 1990., kada je ušao u Sabor u kontinuitetu, sve do danas, praktički u vrhu hrvatske politike. To je samo po sebi izazov i u tom smislu držim kako sam otvorio vrata sličnim biografijama, odnosno analizama o našoj suvremenoj povijesti – rekao je autor Ivica Miškulin.

Knjiga je podijeljena u 19 poglavlja, a temelji se na iscrpnom istraživanju svih relevantnih arhivskih izvora. No posebno je važna činjenica da se u političkoj aktivnosti ovog političara zrcali i znatan dio suvremene hrvatske povijesti, od vremena komunističke Jugoslavije – kada je Šeks bio protivnik režima – do razdoblja demokratizacije, osamostaljenja, Domovinskog rata, kao i hrvatske društvene i političke povijesti kasnog 20. i ranog 21. stoljeća.

Humanitarna akcija u Brodu Humanitarni sajam Učenici prikupili 25.000 kuna za djecu Afrike

Na predstavljanju knjige okupili su se brojni predstavnici društvenog i političkog života Požege i Požeško-slavonske županije koje je pozdravio i zahvalio im na dolasku domaćin, požeški gradonačelnik Darko Puljašić.

– Riječ je o vrlo vrijednoj publikaciji. Autor je tako mlad čovjek, a tako veliki zalogaj je uspješno odradio u političkom smislu. Čestitao sam mu već neformalno na hrabrosti, a čestitam opet – rekao je Puljašić. 

posao Siguran posao Potiču mlade da upišu obrtnička zanimanja