Izbornik
Naslovnica Gradovi Zadar 15 pregleda
sjećanje na Domovinski rat

Gradonačelnik Dukić primio autore knjige o 112. brigadi

Branko Dukić
Foto: Grad Zadar
Knjiga će biti predstavljena 15. siječnja, a potkrijepljena je izvornom dokumentacijom i ratnim fotografijama iz tog vremena, kao podsjetnik i trajno svjedočanstvo za buduće naraštaje

Gradonačelnik Branko Dukić sa suradnicima, pročelnikom svog ureda Nevenom Klarinom i  savjetnikom za branitelje Tihomirom Bakarićem primio je autore knjige '112. brigada HV: Od dragovoljačkih odreda do međunarodnog priznanja Republike Hrvatske', pukovnike Marka Čulinu i Dušana Nikitovića, te urednika Nedjeljka Jusupa.

Uoči javnog predstavljanja knjige, pod pokroviteljstvom gradonačelnika, koje će biti 15. siječnja, na 25. obljetnicu akcije Maslenica i 26. obljetnicu međunarodnog priznanja Republike Hrvatske, autori su željeli svoj rad prvo predstaviti i uručiti gradonačelniku i njegovim suradnicima, kao sudionicima Domovinskog rata i pripadnicima 112. brigade.

Knjiga obuhvaća period od osnutka brigade do međunarodnog priznanja RH, a potkrijepljena je izvornom dokumentacijom i ratnim fotografijama iz tog vremena, kao podsjetnik i trajno svjedočanstvo za buduće naraštaje.

Gradonačelnik je izrazio svoje zadovoljstvo time što je knjiga objavljena i naglasio važnost dokumentiranja događa iz Domovinskog rata i naše bliže prošlosti, kako ne bi pali u zaborav.

Knjiga će biti predstavljena 15. siječnja u Kazalištu lutaka Zadar, priopćili su iz gradske uprave.