Izbornik
Naslovnica Županije
KRISTALNI CVIJET

Dodijeljene nagrade najboljim frizerima Hrvatske

1/21
Foto: AVI studio
Posebnu nagradu Kristalni cvijet u kategoriji Adventska svečana frizura za đake primila je učenica Laura Todorović iz 2. razreda srednje strukovne škole Zagreb iz salona Potepuh pod nazivom modela Advent u noći

Na drugom festivalu kose 'Advent u kosi za izbor najljepše adventske frizure Hrvatske' najboljim frizerima dodjeljena je prestižna nagrada Kristalni cvijet. 

Ilustracija Natječaj Lions kluba Vukovar Mia napisala pjesmu i osvojila bicikl

U tri kategorije natjecali su se frizeri iz Vukovara, Bjelovara, Molvi, Daruvara, Garešnice, Karlovca, Opatije i Zagreba. Manifestaciju je otvorio zagrebački dječji zbor Bajka koji je ove godine proslavio 26. godišnjicu. Manifestaciju je organizirala firma Shapeit j.d.o.o. iz Zagreba, a pokrovitelj manifestacije bio je Grad Zagreb, gradonačelnik Milan Bandić.

1/21 Foto: AVI studio

Svi frizeri natjecatelji pokazali su veliko znanje u izradi adventskih frizura. Stručan žiri u sastavu Jelica Potočki - Zagreb, Dragica Milić - Pušća Donja, Dragica Majer - Zagreb, Štefanija Lazar - Varaždin, Jasmina Pažić - Konjščina, Mubera Šerifi - Opatija, dodijelili su Kristalni cvijet najboljim u svojoj kategoriji. 

U kategoriji Adventska svečana frizura "Kristalni cvijet" uručen je modelu pod nazivom Božićna ruža, koji je izradila Katarina Kovač iz Bjelovara, šminku je radila Martina Rihtarić, a haljinu salon vjenčanica Nikolina iz Bjelovara. 

Gospodarski pokazatelji Plaće u prosjeku rasle za 7,43 posto

U kategoriji Adventska avangardna frizura "Kristalni cvijet" uručen je modelu Daruvarska pahuljica, koji je izradila Kristina Fureš, frizerski salon Kristinka iz Daruvara. Haljinu je izradila Senka Janček, odjel hortikulture iz Daruvarskih toplica, a šminku Sandra Slivar, vlasnica obrta za uljepšavanje i šminkanje. 

U kategoriji Muška adventska frizura "Kristalni cvijet" uručen je modelu Mad Max, koji je izradila Martina Turković iz frizerskog salona Mika iz Opatije. Posebnu šminku radile su Marija Burazin i Lara Sanković. Nagrada "Kristalni cvijet" za najljepši makeup uručena je vlasniku frizerskog salona JK Style - Hair studio iz Zagreba, Josipu Križnjak, a make-up radila je Matea Jokić, a odjeću za model pod nazivom Ledena kraljica izradila je dizajnerica Tomislava Martinić. 

Foto: AVI studio

Posebnu nagradu "Kristalni cvijet" u kategoriji Adventska svečana frizura za đake primila je učenica Laura Todorović iz 2. razreda srednje strukovne škole Zagreb iz salona Potepuh pod nazivom modela Advent u noći. 

Da frizeri mogu učiniti sve svojim rukama dokazala je Ivana Vincek, vlasnik frizerskog salona Viva iz Molvi koja je svojim rukama na modelu pod nazivom Plava kraljica Adventa uz frizuru izradila i atraktivnu haljinu i make-up. Također veoma zapažen model bio je pod nazivom Snježna kraljica koji je izradila Matea Mesić iz Velike Gorice.

Volonteri godine "Lijepo je kada tuđa radost postane tvoja radost"

 U kategoriji Adventska Avangardna frizura model pod nazivom Zlatna božićna priča koji je izradila  Mevlida Jović iz Karlovca, također je bila veoma zapažena zbog dobro usklađene frizure s odjećom, a šminku je radila Maja Grbić. Također frizerku Mevlidu Jović podržalo je Udruženje Obrtnika Karlovac. Iz grada Garešnice svoje radove pokazalo je vrlo uspješno više frizera. Prekrasan rad imala je Đurđa Halužan Račan, frizerski salon Nada, model pod nazivom Adventura. Iz istog salona Ivan Pejčin, model pod nazivom Bonita, također je pokazao da ima veoma maštovite ruke, a odjeću njegovog modela izradila je kreativna grupa učeničkog doma Garešnica. Snježana Milinković iz frizerskog salona Gogo sa svojim modelom pod nazivom Mr. Morgen dala je veliku asocijaciju na poznatog pjevača Ivu Robića koji je rođen u Garešnici. 

Iz Vukovarsko-srijemske županije natjecala se frizerka Nina Petrić iz Vukovara sa svojim modelom pod nazivom Adventska svjetlost Vukovara te je svojim rukama izradila frizuru, šminku te odabrala odjeću. Natjecala se u kategoriji "Adventska Avangardna frizura".