Izbornik
Naslovnica Županije Međimurska
Gospodarski pokazatelji

Plaće u prosjeku rasle za 7,43 posto

Foto: Međimurska županija
Zlatne kune dobile su, svaka u svojoj kategoriji, tvrtke LPT iz Preloga, NDK iz Štrigove i O.M.T. iz Ivanovca

Podijeljene su nagrade Zlatna plaketa za poslovnu 2018. godinu Hrvatske gospodarske komore – Županijske komore Čakovec. Tvrtka LPT iz Preloga nagrađena je kao najuspješnije veliko trgovačko društvo, NDK iz Štrigove pobijedio je u kategoriji srednjih trvtki, a O.M.T. iz Ivanovca u kategoriji malih. Predsjednik Županijske komore Čakovec Mladen Križaić rekao je da rast i razvoj međimurskog gospodarstva pokazuju službene brojke, od povećanja broja poduzetnika za osam posto, rasta broja zaposlenih za tri posto, pozitivnog salda, porasta investicija za 30 posto, rasta ukupnih prihoda za osam posto, a plaće su u prosjeku rasle za 7,43 posto.

Projekt "PRO HEALTH for Roma" Lakše i brže do zdravstvenih usluga za Rome

– Ovi pokazatelji rezultat su rada uspješnih međimurskih tvrtki i mnogih poduzetničkih pothvata – rekao je Križaić.

Nagrade su u ime tvrtki primili Ivan Sokač, Ivan, Danijel i Nikola Kolmanić te Davor Gečić. Predstavljene su obiteljske tvrtke koje su stekle pravo na znak "Hrvatska kvaliteta", a to su Poljoposavec za delikatesno Zlatno olje u kategoriji stopostotnih djevičanskih ulja i trikotažna tvrtka Enigma Stars.

– Svi pokazatelji međimurskog gospodarstva rastu, dok samo jedna stvar pada, a to je nezaposlenost. Tijekom 2018. otvoreno je 3000 novih radnih mjesta. Nismo županija koja ima najmanje plaće u Hrvatskoj i drago mi je da to pokazuju i podaci HGK – rekao je župan Posavec.