Izbornik
Naslovnica Županije Zagrebačka
Trodnevni posjet izaslanstva iz Kine Hrvatskoj

Dogovarali suradnju kineskih i domaćih obrta

Dogovarana je suradnja s Kinezima
1/5
Foto: Zagrebačka županija
Zagrebačka županija je na usluzi investitorima, ponajprije izdavanjem građevinskih dozvola u najkraćem roku, ističe Fašaić

Izaslanstvo kineske provincije Zhejiang bilo je u trodnevnom posjetu Hrvatskoj s ciljem uspostavljanja suradnje i upoznavanja malih i srednjih poduzeća te obrta. U ime Zagrebačke županije, koja je na inicijativu Veleposlanstva Narodne Republike Kine u RH organizirala obilazak, delegaciju je primio pročelnik županijskog Upravnog odjela za gospodarstvo Damir Fašaić.

pčelari Priznanje za kakvoću meda najboljim pčelarima “Naši pčelari su hobisti, ali proizvode najbolji med”

– Zagrebačka županija ima status jedne od gospodarski najjačih i najperspektivnijih županija u RH – rekao je i dodao da županija ima i perspektivan geografski položaj koji su odlučili maksimalno iskoristiti razvojem poduzetničkih zona. Rezultati nisu izostali – navodi Fašaić.

– Neke od najvećih domaćih, ali i stranih tvrtki odlučile su svoju poduzetničku aktivnost razvijati upravo na našem području – rekao je Fašaić dodavši da je Zagrebačka županija učinkovita i kooperativna javna uprava, na usluzi investitorima, ponajprije izdavanjem građevinskih dozvola u najkraćem roku.

In cultura veritas Projekt In cultura veritas Želimo razvijati našu baštinu

Kinesku delegaciju predvodio je Zhang Geng, generalni direktor provincijskog Odbora za ekonomiju i informacijske tehnologije, koji je istaknuo da je posjet organiziran s ciljem upoznavanja mogućnosti povezivanja njihovih obrta i malih poduzeća sa sličnim subjektima u Hrvatskoj.

Pleternica Pleternica opravdava status “business friendly” grada Nove bespovratne potpore poduzetnicima