Izbornik
Naslovnica Županije Bjelovarsko-bilogorska
„Skoro 15. DOKUart“

DOKUart dovodi filmove Bjelovarčanima pod balkone

Foto: Grad Bjelovar
U tri mjeseca prikazat će se 14 filmova, na četiri različite lokacije, a među njima su tri hrvatske premijere

Udruga za promicanje kulture DOKUart iz Bjelovara, uz potporu Grada Bjelovara, organizira 15. po redu međunarodni festival dokumentarnog filma DOKUart. Ove godine festival je u nešto drugačijem izdanju. S obzirom na situaciju uzrokovanu koronavirusom, Udruga je odlučila uobičajen termin festivala u listopadu, zamijeniti ljetnim. Upravo radi toga osmišljen je i nešto drugačiji naziv ovogodišnjeg festivala – „Skoro 15. DOKUart“.

tamo su već više od 8 godina Uklanjaju štetne tonere u Biškupovoj ulici

Bjelovarski gradonačelnik Dario Hrebak s predstavnicima Udruge DOKUart, najavio je „Skoro 15. DOKUart“. U tri mjeseca prikazat će se 14 filmova, na četiri različite lokacije, a među njima su tri hrvatske premijere. 

Prvi je na rasporedu njemački film pod nazivom Vodootporne, a bit će prikazan 10. srpnja u 21 sat u središtu grada u Boho parku, gdje se odvija i program Bjelovarskoga kulturnog ljeta.

Tu su još tri zanimljive lokacije – dvorište takozvanih crvenih zgrada preko puta bolnice, dvorište Naselja kralja Petra Krešimira 4., već poznata projekcija pod zvijezdama u Maglenči te drive in projekcije na parkiralištu.

S obzirom na situaciju nije moguće ni preporučljivo dovesti nekoga od redatelja ili protagonista filmova koji će biti prikazani, no očekuje se da će oni ipak sudjelovati na ovogodišnjem DOKUartu i to putem Skypea.

Uz “Skoro 15. DOKUart” na programu Bjelovarskoga kulturnog ljeta je ponovno i Filmodrom ljetno kino koji 1. srpnja otvara nagrađivani poljski film Hladni rat. Na rasporedu je deset filmova.

Projekt obnove Doma kulture stajat će 15 milijuna kuna U bivšoj sinagogi uskoro će se izvoditi opere, baleti, koncerti, kazališne predstave

Ispod su poveznice za prvi dio programa „Skoro 15. DOKUart“ te program Filmodroma.

Sve projekcije su besplatne.

https://dokuart.hr/program/

https://dokuart.hr/filmodrom/

Mole se građani da poštuju mjere Stožera civilne zaštite i održavaju propisani razmak na svakom događanju u gradu.