Izbornik
Naslovnica Županije Brodsko-posavska
belgijska investicija u slavonskom brodu

Dom za starije s igraonicom za unučad, restoranom...

Lindbergh group iz Belgije investitor je doma vrijednog 4,5 milijuna eura
1/3
Foto: Ivica Galović/PIXSELL
Lindbergh group iz Belgije investitor je doma vrijednog 4,5 milijuna eura

Na proljeće će u Slavonskom Brodu početi gradnja Doma za stare i nemoćne prema belgijskom modelu. Riječ je o projektu “Rotor života”, stranoj investiciji pokrenutoj suradnjom Slavonskog Broda i belgijske tvrtke Lindbergh Group.

Projektom će biti spojene tri generacije. Jedno krilo zgrade bit će uređeno kao igraonica za djecu kada s obitelji dođu nekome od stanara, a u drugom će biti restoran gdje će se posjetitelji sastajati s korisnicima doma na obiteljskom ručku. Iz tvrtke poručuju da žele ponuditi novu mogućnost onima kojima nedostaje veća kvaliteta u državnim domovima, a smještaj u privatnim im je preskup. 

Muzej tambure Potpisan ugovor vrijedan gotovo 25 milijuna kuna U svijetu jedinstveni Muzej tambure imat će i radionicu, suvenirnicu...

– Uz glavni objekt, dom će ponuditi i apartmanski blok kao nov način asistiranog življenja za korisnike koji žele intimnost, a jedno krilo glavne zgrade uredit će se kao višefunkcionalna igraonica – objasnili su iz belgijske tvrtke.

Novi dom dobio je građevinsku dozvolu, a gradit će se na površini od 6500 četvornih metara. Vrijednost projekta je 4,5 milijuna eura, a trebao bi donijeti 50 novih radnih mjesta te pružiti smještaj za dvjestotinjak korisnika prema najsuvremenijim standardima. 

U ulici je osamdesetak splavi Slavonski Brod U Splavarskoj nema struje, asfalta, ali nitko se ne buni