Izbornik
Naslovnica Županije Virovitičko-podravska
Energetska obnova u Slatini

Dom zdravlja dobit će novo ruho

Foto: Kristijan Toplak
Projektom će se postaviti nova rasvjeta, električne instalacije, vanjska ovojnica, ali i krovište zgrade koje prokišnjava

Virovitičko-podravski župan Igor Andrović, uz nazočnost ravnatelja Doma zdravlja Virovitičko-podravske županije dr. Ivice Foteza, potpisao je s direktorom tvrtke Građenje Marković Zdenkom Markovićem ugovor o energetskoj obnovi IV. paviljona Doma zdravlja u Slatini. Ugovor je vrijedan 4,285.028 kuna. Nositelj projekta je Virovitičko-podravska županija, a nastao je u suradnji s VIDRA-om, agencijom za regionalni razvoj.

Energetska obnova zgrade Gradska knjižnica i čitaonica Slatina privremeno na novoj lokaciji u Vatrogasnom domu

Projekt se dijelom financira nepovratnim sredstvima Europskog fonda za regionalni razvoj. Rok za izvođenje radova je 14 mjeseci od uvođenja u posao. Projektom će se postaviti nova rasvjeta, električne instalacije, vanjska ovojnica, ali i krovište zgrade koje prokišnjava. Upravo se u to i uvjerio župan Andrović, jer “voda je pronašla put”, što se posebno vidi na drugom katu zgrade gdje su stradali zidovi.

– Potpisivanjem ovog ugovora vrednijeg od 4 milijuna kuna kreće energetska obnova IV. paviljona Doma zdravlja VPŽ-a u Slatini pa nakon izvedenih radova više nećemo gledati slike prokišnjavanja kao danas – naglasio je virovitičko-podravski župan Igor Andrović.

Osim toga, župan Andrović je u Domu zdravlja obišao prostor oftalmologije s novim uređajima, kao i potpuno uređen bazen koji se nalazi u podrumu zgrade Doma zdravlja Virovitičko-podravske županije i gdje, prema riječima ravnatelja dr. Ivice Foteza, slijedi još gradnja dviju sauna kako bi se upotpunio prostor.

Donacija Novo vozilo slatinskim vatrogascima Humanitarna akcija Lige protiv raka Mobilni ultrazvuk u virovitičkoj bolnici