Izbornik
Naslovnica Županije Virovitičko-podravska
Energetska obnova zgrade

Gradska knjižnica i čitaonica Slatina privremeno na novoj lokaciji u Vatrogasnom domu

Foto: Grad Slatina
Knjižnica i u privremenom prostoru radi po uobičajenom radnom vremenu

Gradska knjižnica i čitaonica Slatina krajem lipnja i početkom srpnja bila je zaposlena preseljenjem bogatog knjižnog fonda na privremenu lokaciju u prostor Vatrogasnog doma u Slatini zbog planiranih radova u sklopu projekta Grada Slatine „Energetska obnova zgrade Pučkog otvorenog učilišta i Gradske knjižnice i čitaonice Slatina“.

Slatinsko ljeto u srpnju Ljetne večeri uz Slavonce i Dalmatince

Pomoć pri preseljenju

Proces preseljenja bio je pomno isplaniran te realiziran u nekoliko etapa, a uz stručnu pomoć, upornost i požrtvovnost djelatnica Knjižnice, u ovaj opsežan posao uključili su se slatinski gradonačelnik Denis Ostrošić, djelatnici zaposleni u javnim radovima Grada Slatine, kao i slatinske Javne vatrogasne postrojbe, novinar Dragutin Fišli, mladi volonteri kozičkog i bakićkog DVD-a, te članovi braniteljskih udruga sa slatinskog područja, odnosno slatinske i županijske Hvidre, Udruge veterana vojne policije Virovitičko-podravske županije, te slatinskog ogranka Udruge dragovoljaca i veterana Domovinskog rata.

Budući da se radi o velikom broju knjižne i elektroničke građe, računala i ostale opreme, dio je preseljen u prostor III. rajona u Slatini.

Nakon uspješno završenog preseljenja bogatog knjižnog fonda u prostor Vatrogasnog doma u Slatini i završnog pregleda prostora Gradske knjižnice i čitaonice Slatina, ravnateljica Ana Knežević i knjižničarka Marija Cindrić predale su ključeve Knjižnice predstavniku tvrtke HIDRO EKO FUTURA d.o.o., odnosno izvođača radova, Miljenku Pešutu.

Veliki jubilej Sestre Anastazija i Dionizija proslavile 50 godina službe

Nabava građe za 2019.

Knjižnica je s radom u privremenom prostoru na adresi Ante Kovačića 2 gdje će korisnici moći posuđivati knjige do završetka radova, i to u uobičajeno radno vrijeme, ponedjeljkom, srijedom i petkom od 7 do 15, a utorkom i četvrtkom od 12 do 19 sati. Knjižnicu je posjetio i gradonačelnik Slatine Denis Ostrošić kako bi se uvjerio u njezinu funkcionalnost u privremenom prostoru gdje ga je ravnateljica Knežević informirala kako je Gradska knjižnica i čitaonica Slatina potpisala s Ministarstvom kulture RH Ugovor kojim je Ministarstvo osiguralo financijska sredstva za nabavu knjižne i neknjižne građe za 2019. u vrijednosti 76.000 kuna, a u nabavi knjižne građe sudjeluje i Grad Slatina. 

Pohvalnice i nagrade Grada Slatine Trud i rad im se isplatili – dobili pohvalnice, a najbolji učenici škole i 1000 kuna nagrade Donacija Novo vozilo slatinskim vatrogascima