Izbornik
Naslovnica Županije Zagrebačka
Radi zaštite od zaraze

Dom zdravlja mijenja način rada, do liječnika telefonski

Foto: Kristina Štedul Fabac/PIXSELL/Ilustracija
Osobe koje sumnjaju na zarazu koronavirusom trebaju se javiti na izdvojenu lokaciju u prostorijama Doma zdravlja, a ambulante će raditi 24 sata dnevno

Kako bi se djelatnici učinkovito borili protiv koronavirusa, a istodobno zaštitili pacijenti koji od tog virusa ne boluju, Dom zdravlja Zagrebačke županije organizirao je u svim ispostavama drukčiji način rada.

Zagrebačka županija Odgađa se prikupljanje uzoraka bučinog ulja

Prema uputama Kriznog stožera Ministarstva zdravstva, a u cilju zaštite zdravlja našeg stanovništva kao i zdravstvenih djelatnika radi sprečavanja širenja bolesti, ordinacije županijskog Doma zdravlja primaju telefonske upite pacijenata kod izabranog doktora, dok je u slučaju sumnje na infekciju COVID-19 način postupanja istaknut na svim ulaznim prostorima svih ispostava i područnih ambulanti.

Oni koji sumnjaju na infekciju koronavirusom mogu posjetiti izdvojene lokacije za preglede u prostorijama Doma zdravlja, a one će raditi svaki dan, i to 24 sata dnevno.

Ambulanta u Ivanić-Gradu nalazi se u Omladinskoj 25, a pokrivat će, osim matičnog grada, i područje Dugog Sela, Vrbovca te Svetog Ivana Zeline. Svi oni koji se žele informirati ili unaprijed obavijestiti liječnike o dolasku, mogu to učiniti na broj 01/2381-174.

Županija nastavlja s mjerom davanja 1000 kuna za svaku novu bebu Za potpore za svako novorođeno dijete osigurano 2,9 milijuna kuna

Velikogorička ambulanta u Ulici Matice Hrvatske 5 obuhvaćat će područje Velike Gorice i Jastrebarskog, a sve informacije mogu se doznati na broj telefona 01/6379-717. Objekt u Samoboru nalazi se u Ulici Ljudevita Gaja 37, a osim stanovnika tog grada, primat će i pacijente iz Svete Nedelje i Zaprešića. Kontakt broj je 01/3330-746.