Izbornik
Naslovnica Županije Bjelovarsko-bilogorska
U Garešnici prvenstvo u savateu

Domaćinima tri zlatne, pet srebrnih i brončana medalja

Foto: Grad Garešnica
Iz domaćeg savate kluba Šan nastupalo je deset natjecatelja

Grad Garešnica bila je ovogodišnji domaćin najboljim mladim savate borcima koji su se okupili na prvenstvu Hrvatske. Naime, borci ovog zanimljivog sporta u dobi od 7 do 15 godina iz cijele zemlje natjecali su se u skupini za kadete i kadetkinje. Nova garešnička sportska dvorana uspješno je poslužila organizatoru, domaćem Savate klubu Šan i Hrvatskom Savate savezu. Osim s uspješnom organizacijom državnog prvenstva domaći klub na ovom se turniru istaknuo i uspješnim nastupom svojih mladih natjecatelja.

Garešnica Bogata trpeza i cvjetne instalacije na Gastro-flori

– Imamo iskustvo u organizaciji ovakvih natjecanja, a zahvaljujem na pomoći donatorima te roditeljima natjecatelja. Što se tiče rezultata, možda smo malo “kiksali” u odnosu na prošlu godinu, ali nastupili smo s pomlađenim sastavom i ja sam zadovoljan – rekao je trener garešničkog kluba Nenad Šarec, koji je ujedno izbornik hrvatske savate reprezentacije.

Borci Šana na državnom su prvenstvu nastupili s deset natjecatelja, a osvojili su tri zlatne, pet srebrnih i jednu brončanu medalju. Zlatni su bili Sandra Mihajlović, Tomislava Krivec i Domagoj Kunješić, srebrni David Štokić, Robert Rijetković, Leona Purkić, Petar Desput i Filip Salaj, a brončani je bio Josip Desput. Bez medalje je ostao samo Tomislav Kranjec, koji je izgubio od klupskog kolege. U ukupnom poretku od 12 klubova bili su treći.     

Garešnici odobren projekt “Želim znati i raditi” Pozivni centar prvi u Tehno parku od 1. srpnja