Izbornik
Naslovnica Županije Dubrovačko-neretvanska
Dubrovačko-neretvanska županija nastavlja s ulaganjima u zdravstvo

Domovima zdravlja u Blatu i Veloj Luci dizala za osobe s invaliditetom, Korčuli novo vozilo

1/2
Foto: Dubrovačko-neretvanska županija
Radovi se izvode u sklopu projekta čiji je ukupni proračun 4 milijuna kuna, od čega je 3 milijuna iz EU

Dubrovačko-neretvanska županija nastavlja s ulaganjima u podizanju razine zdravstvene zaštite stanovništva na svom području. Župan Nikola Dobroslavić sa zamjenikom Joškom Cebalom i suradnicima nazočio je početku radova na ugradnji dizala za osobe s invaliditetom u domovima zdravlja na otoku Korčuli, i u to u Općini Blato, a potom i u Općini Vela Luka. Dizala vrijedna 1,46 milijuna kuna postavit će se u organizacijskoj jedinici Blato Doma zdravlja „Dr. Ante Franulović“ te u centralnoj zgradi spomenutog Doma zdravlja u Veloj Luci.

Jedinice lokalne i regionalne samouprave ujedinile se u inicijativi za radove na bolnici u Novoj Gradiški Potpisani ugovori o sufinanciranju obnove dijela bolnice i prenamjene u COVID odjel

Sufinancira Županija

Radovi se izvode u sklopu projekta ”Poboljšanje pristupa primarnoj zdravstvenoj zaštiti Domova zdravlja i koncesionara Dubrovačko-neretvanske županije“, koji se financira iz Operativnog programa Konkurentnost i kohezija 2014-2020. Ukupni proračun projekta iznosi 4 milijuna kuna, od čega su 3 milijuna kuna, odnosno 75% bespovratnih sredstava Europske unije, dok je ostatak sufinanciranje Dubrovačko-neretvanske županije. Izvođač ovog dijela radova je tvrtka Polinom iz Splita, dok nadzor obavlja tvrtka Tim bolje iz Vele Luka.

Boravak na otoku Korčuli i susret sa zdravstvenim radnicima župan Nikola Dobroslavić iskoristio je i kako bi ravnatelju Doma zdravlja Korčula Sebastijanu Fabrisu uručio novo vozilo. Riječ je o vozilu koje će se koristiti za potrebe obavljanja fizikalne terapije u kući na području cijelog otoka Korčule, kao i na dijelu poluotoka Pelješca. Podsjetimo, krajem siječnja župan Dobroslavić uručio je ravnatelju Zavoda za hitnu medicinu Luki Luliću ključeve dva nova vozila hitne pomoći vrijedna gotovo milijun kuna, namijenjena ispostavama u Blatu i Korčuli. Riječ je o najudaljenijim terenskim ispostavama hitne medicinske pomoći u županiji, odnosno najudaljenijim od prve bolnice u cijeloj Hrvatskoj.

Potpisan ugovor s tri poslovne banke za kredit kojim se zatvara financijska konstrukcija projekta Riješeno financiranje gradnje nove zgrade Opće bolnice Bjelovar

Prošle godine šest vozila

U prošloj godini Dubrovačko-neretvanska županija izdvojila je ukupno 1,8 milijuna kuna za šest vozila, od čega dva hitne medicine, tri sanitetska i jedno za patronažnu službu.