Izbornik
Naslovnica Županije Sisačko-moslavačka
petrinja

Donacija naočala potrebitima

1/4
Foto: Vecernji.hr
Voditelj projekta je Veleučilište u Velikoj Gorici, točnije prodekanica i profesorica Sanja Kalambura

Uručeno je prvih 10 dioptrijskih naočala potrebitim građanima s područja Grada Petrinje koji su u sklopu humanitarne akcije '100 dioptrijskih naočala za socijalno ugrožene' krajem studenog prošle godine dobili priliku za besplatan pregled vida na Veleučilištu u Velikoj Gorici. 

Voditelj projekta je Veleučilište u Velikoj Gorici, a vodi ga profesorica Sanja Kalambura, prodekanica Veleučilišta. 

Petrinja Projekt u Petrinji Za škole i vrtiće 40 milijuna kuna

- Nakon što smo 2017. sličnu akciju provodili na našem području željeli smo to proširiti na šire terene te smo se odlučili za Petrinju, Glinu, Topusko i Gvozd. Nije bilo jednostavno da ljudi sa svih tih područja dođu na besplatne preglede te nam je Grad Petrinja pomogao s prijevozom do Velike Gorice i Veleučilišta. Odaziv na ovu akciju bio je jako dobar i mi ćemo tu akciju nastaviti i dalje i tu računamo opet na Grad Petrinju - rekla je profesorica Kalambura prilikom uručenja prvih 10 besplatnih naočala u čijoj su nabavi sudjelovale privatne tvrtke s donacijama okvira i leća te Tehnička škola Ruđer Bošković čiji učenici ugrađuju leće u okvire. 

- Naša vrata su vam uvijek otvorena za dobra djela. Nadam se da sve ovo što ćemo podijeliti, okvire i naočale, da će pomoći ljudima kojima stvarno treba - rekao je gradonačelnik Petrinje Darinko Dumbović prilikom dodjele naočala zahvalivši Veleučilištu i prof. Kalamburi na pomoći koju su pružili Petrinjcima. 

Dvor Potpisan sporazum U Dvoru će se obnoviti spomenik poginulim braniteljima