Izbornik
Naslovnica Županije Virovitičko-podravska
POSJET VETERANA VOJNE POLICIJE

Donacija udruzi veterana vrijedna pet tisuća kuna

Foto: Mihaela Feldi
Veteranima vojne policije VPŽ-a gradonačelnik Ostrošić uručio je majice u kojima će pronositi ime Slatine i županije

Udruga veterana vojne policije Virovitičko-podravske županije povodom Dana grada Slatine te Dana županije ugostila je predstavnike Zajednice udruga veterana vojne policije iz Domovinskog rata RH, na čelu s predsjednikom Josipom Adžićem. Dopredsjednik Zajednice i predsjednik županijske Udruge veterana vojne policije Dražen Zelenka te tajnik i blagajnik udruge Damir Veger, uime domaćinske udruge, poveli su goste u obilazak Slatine, a posjetili su i Gradsku upravu.

Nastava u organizaciji Pučkog otvorenog učilišta Slatina trajala je 160 sati. Položenim završnim ispitom zaposlene slatinske gerontodomaćice stekle su kompentecije za bolju skrb i njegu korisnika projekta, mahom iz starije populacije Projekt "Slatino, zaželi": završeno osposobljavanje 21 gerontodomaćice Stekle znanja koja će im pomoći i u budućem zapošljavanju, ali i životu

Na tragu višegodišnje izuzetne suradnje s Veteranima vojne policije VPŽ-a, gradonačelnik Denis Ostrošić uručio je njihovu predsjedniku donaciju u vrijednosti od 5000 kuna, odnosno majice u kojima će na raznim susretima diljem Hrvatske i šire članovi udruge pronositi ime Slatine i županije na nivou cijele Zajednice udruga veterana vojne policije.

– Iz svojih skromnih sredstava izdvajamo koliko god možemo kao potporu radu svih braniteljskih udruga na području našeg grada i županije. Grad Slatina na ovim prostorima zasigurno najviše izdvaja za branitelje i braniteljske udruge, kao i za vatrogastvo, jer to su ljudi koji su nas zadužili i koji su nam i danas uvijek na raspolaganju – istaknuo je gradonačelnik Ostrošić.