Izbornik
Naslovnica Županije Virovitičko-podravska
Projekt "Slatino, zaželi": završeno osposobljavanje 21 gerontodomaćice

Stekle znanja koja će im pomoći i u budućem zapošljavanju, ali i životu

Nastava u organizaciji Pučkog otvorenog učilišta Slatina trajala je 160 sati. Položenim završnim ispitom zaposlene slatinske gerontodomaćice stekle su kompentecije za bolju skrb i njegu korisnika projekta, mahom iz starije populacije
Foto: Mihaela Feldi
Nastava u organizaciji Pučkog otvorenog učilišta Slatina trajala je 160 sati. Položenim završnim ispitom zaposlene slatinske gerontodomaćice stekle su kompentecije za bolju skrb i njegu korisnika projekta, mahom iz starije populacije

Za gerontodomaćicu obučila se 21 žena zaposlena u sklopu projekta "Slatino, zaželi!", a nedavno su im i svečano uručena uvjerenja o završenom osposobljavanju.

Pred Slatinom je novi razvojni ciklus, možda i najsnažniji dosad Proslavljen Dan grada Pred Slatinom je novi razvojni ciklus, možda i najsnažniji dosad

Bolja skrb

Nastava u organizaciji Pučkog otvorenog učilišta Slatina trajala je ukupno 160 sati, a bila je zamišljena kao konzultativno-instruktorna. Položenim završnim ispitom zaposlene slatinske gerontodomaćice stekle su kompetencije za bolju skrb i njegu krajnjih korisnika projekta, mahom iz starije populacije.

– Dobiveno uvjerenje je zasluga vašeg truda, rada i marljivih dolazaka na predavanja, a samim tim stekli ste nova znanja i kompetencije koje će vam služiti u budućem radu, i to ne samo u sklopu ovog projekta, nego i kasnije u životu. Ono će vam, vjerujem, pomoći u lakšem pronalasku zaposlenja nakon što projekt "Slatino, zaželi!" završi – poručila je voditeljica projekta Marija Fumić slatinskim gerontodomaćicama.

Ravnateljica slatinskog Pučkog otvorenog učilišta Danijela Fabric Fabijanac čestitala je polaznicama tečaja na uspješno položenom završnom ispitu i uvjerenju koje su zaslužile u ovim teškim vremenima pandemije koronavirusa.

Ilustracija Grad Pula za milijun kuna povećava iznos potpore poduzetnicima U sklopu sedam mjera 2,5 mil. kuna bespovratnih poticaja

– Vaša edukacija je i za nas same bila veliki izazov. Organizirati u ovoj koronakrizi neku edukaciju doista je bilo teško i znam da vam nije bilo lako nositi maske i pridržavati se ostalih epidemioloških mjera, no nalazimo se u situaciji na koju se svi polako privikavamo i koja će, nažalost, trajati i ove školske godine. Imali ste dobre predavače koji su vam prenijeli znanje koje će vam koristiti ne samo u ovom poslu, nego i općenito u životu – rekla je Danijela Fabric Fabijanac, ravnateljica učilišta.

Odgovoran posao

Uvjerenja je uručio gradonačelnik Denis Ostrošić. 

– Drago mi je čuti pohvale da ste bile izvrsne tijekom ovog obrazovanja, ali nije moglo ni biti drukčije jer se ova ustanova već 60 godina uspješno bavi obrazovanjem odraslih. Pučko otvoreno učilište i na vašem primjeru pokazuje da se, i u najtežim uvjetima na kakve do sada nismo navikli, može raditi. Isto tako, ono što vi radite svaki dan u ovoj teškoj situaciji vrlo je ozbiljno, odgovorno i izazovno – kazao je gradonačelnik Ostrošić. – Ovo će uvjerenje ujedno biti potvrda koliko ste pomogli svojoj zajednici i nadam se da ćemo do kraja provedbe ovog projekta napredovati i da će se uvjeti u kojima radimo poboljšati – zaključio je on.