Izbornik
Naslovnica Županije Požeško-slavonska
AKCIJA ŽUPANIJE I LOVAČKOG SAVEZA

Donirali meso divljači za ljude na stradalom području Banovine

1/2
Foto: Požeško-slavonska županija
Mislim da je ovo divna poruka. Slavonija je uvijek bila otvorenog srca za pomoć potrebitima. Znajući da su, kad je Slavoniji trebalo, i prijatelji iz drugih dijelova Hrvatske pomagali, neka i Lovački savez i društva budu oni koji će dati potporu prostoru koji je stradao – rekao je župan Tomašević.

Prikupljeno je oko tonu i pol mesa za najpotrebitije, a slijedi prikupljanje novčanih donacija

Vatrogasci na ponos cijele županije Župan posjetio JVP grada Osijeka, poklonio im bušilicu

Požeško-slavonska županija i Lovački savez Požeško-slavonske županije na inicijativu župana Alojza Tomaševića organizirali su prikupljanje humanitarne pomoći i donirali meso divljači za ljude na potresom pogođenim područjima u Sisačko-moslavačkoj županiji.

Predsjednik Lovačkog saveza Branko Bertelović rekao je da je prikupljeno oko 1,5 tona mesa koje će pomoći onima kojima je najpotrebnije. Također, krenulo se i s prikupljanjem financijskih sredstava koja će biti uplaćena na račun Hrvatskog lovačkog saveza, a ona će biti usmjerena članicama saveza s područja stradalog u potresu. U akciju za Banovinu uključila su se sva lovačka društva iz Požeško-slavonske županije. Odstrel divljači potrajao je nekoliko dana.

– Mislim da je ovo divna poruka. Slavonija je uvijek bila otvorenog srca za pomoć potrebitima. Znajući da su, kad je Slavoniji trebalo, i prijatelji iz drugih dijelova Hrvatske pomagali, neka i Lovački savez i društva budu oni koji će dati potporu prostoru koji je stradao – rekao je župan Tomašević.

Napomenuo je da će Županija i dalje, u sklopu natječaja, za sve ono što je potrebno i važno, kao i proteklih nekoliko godina podupirati sva lovačka društva, proširivati kapacitete te podizati spremnost i kvalitetu prostora kojim gospodare lovačke udruge.

– Ovo je mala pomoć, ali otvorenog srca – istaknuo je Tomašević.