Izbornik
Naslovnica Županije Sisačko-moslavačka
Matica hrvatska Kutina

Dopunit će se monografija Kutine

Foto: Grad Kutina
Ogranak je razvio bogat i zapažen rad, a za koji su pojedinci do sada primili kao i Ogranak više značajnih priznanja

Članovima kutinskog ogranka Matice hrvatske Sisak 48. obljetnicu utemeljenja čestitao je gradonačelnik Kutine Zlatko Babić, priredivši im prijem u povodu rođendana. 26. lipnja 1971. godine u Kutini je s puno zanosa u prepunoj dvorani Doma kulture pod pokroviteljstvom predsjednika Skupštine općine Kutina Mije Hlada utemeljen Ogranak Matice hrvatske.

Grad Kutina sufinancirat će radne bilježnice, udžbenike za izborne predmete i školski pribor Vaučeri od 450 kuna za učenike nižih razreda, te oni od 750 kuna za više razrede

Predsjednik je bio poznati likovni umjetnik Miroslav Šutej. Nažalost, slomom Hrvatskog proljeća koncem iste godine tadašnje komunističke vlasti zabranile su Matici djelovanje, a obnova je s dopredsjednikom Borisom Klaićem uslijedila s početkom demokratskih promjena. Ogranak je razvio bogat i zapažen rad, a za koji su pojedinci do sada primili kao i Ogranak više značajnih priznanja.

O daljnjim planovima gradonačelnika je izvijestilo četveročlano izaslanstvo Predsjedništva Ogranka: Dragutin Pasarić, Katarina Brkić, Zdenka Moguš i Ljerka Čorak. Predsjednik Dragutin Pasarić podsjetio je da je za dvije godine 50. obljetnica utemeljenja pa će se nastojati dopuniti velebno izdanje monografije Kutine iz 2002. godine.

Certifikat "S njive na stol" Jamstvo kvalitete za 48 domaćih OPG-ova

Gradonačelnik Zlatko Babić složio se s tim prijedlogom i obećao im potporu Grada.