Izbornik
Naslovnica Županije Sisačko-moslavačka
Grad Kutina sufinancirat će radne bilježnice, udžbenike za izborne predmete i školski pribor

Vaučeri od 450 kuna za učenike nižih razreda, te oni od 750 kuna za više razrede

Foto: Luka Stanzl/PIXSELL/Ilustracija
Potvrdu kojom se ostvaruje pravo na sufinanciranje radnih bilježnica, školskog pribora te udžbenika koji nisu na popisu obaveznih udžbenika roditelji mogu preuzeti od 1. pa do 15. srpnja u gradskom Odjelu za društvene djelatnosti

Roditelji svih kutinskih osnovnoškolaca, koji imaju prebivalište na području Grada Kutine, a pohađaju neku od osnovnih škola na gradskom području, od 1. pa do 15. srpnja u gradskom Odjelu za društvene djelatnosti mogu preuzeti potvrdu kojom se ostvaruje pravo na sufinanciranje radnih bilježnica, školskog pribora te udžbenika koji nisu na popisu obaveznih udžbenika. Za tu je svrhu Grad Kutina osigurao 1,3 milijuna kuna iz gradskog proračuna.

Raspisani javni pozivi za poticanje razvoja gospodarstva i sufinanciranje novog zapošljavanja Za svakog novozaposlenog Grad daje 10.000 kuna, a za mlade 50% više

Predizborno obećanje

– Naša Koalicija (HDZ, HSLS, MOST i HSP) odredila se za pomoć mladim obiteljima u sufinanciranju nabavke udžbenika i pribora za školu i s tim smo odmah krenuli. Zadovoljni smo što je Vlada RH odobrila sufinanciranje nabavke obaveznih udžbenika i u taj projekt idemo u suradnji s osnovnim školama. Nismo odustali od našeg obećanja da pomognemo roditeljima u sufinanciranju opreme učenika, te ćemo i dalje putem vaučera pomoći u nabavci dodatnog školskog pribora jer je to znatna pomoć za roditelje – rekao je gradonačelnik Zlatko Babić na tiskovnoj konferenciji kojoj je nazočio i pročelnik UO za društvene djelatnosti i socijalnu skrb Željko Tomičić i njegova pomoćnica, Kornelija Marošević te pročelnik za financije Ivan Crnac.

Foto: Nikola Čutuk/PIXSELL

Gradonačelnik je dodao kako je ovo sufinanciranje udžbenika za učenike osnovnih škola jedno od predizbornih obećanja koalicije na vlasti, a uz potporu Vlade RH u sufinanciranju obaveznih udžbenika čini znatno rasterećenje za roditelje školaraca.

Go kraja godine u Kutini će biti postavljeno još 20 novih polupodzemnih spremnika za otpad Posjet veleposlanika Finski spremnici za bolje gospodarenje otpadom

Tako Grad Kutina i ove godine učenicima od prvog do četvrtog razreda nabavku školskih udžbenika i školskog pribora subvencionira iznosom od 450 kuna, a za učenike od petog do osmog razreda subvencija iznosi 750 kuna te se može realizirati u nekoj od kutinskih knjižara uz predočenje potvrde koju moraju preuzeti u gradskoj vijećnici.

Grad je prošle godine započeo provoditi projekt pomoći roditeljima u nabavci školskih udžbenika i školskog pribora. Kako je ove godine odlučeno da će država financirati dio udžbenika za osnovnu školu, Grad je odlučio pomoći kroz sufinanciranje ostatka potrebnih udžbenika, radnih bilježnica i školskog pribora.

– Protekle godine izdali smo 1845 potvrda, tj. vaučera i kompletan postupak je dobro funkcionirao. Očekujemo da će tako biti i ove godine. Procedura je takva da roditelji dolaze po potvrdu u Odjel za društvene djelatnosti, te je ostvaruju u jednoj od Knjižara uz osobnu iskaznicu ili drugu ispravu sa slikom – rekao je pročelnik za društvene djelatnosti Željko Tomičić dodavši kako su učenici u školama dobili obavijest za roditelje sa svim detaljima.

Lakši pristup do kina Dizalo za osobe s invaliditetom u POU

Podizanje potvrde

Potrebna potvrda se na adresi Trg kralja Tomislava 12 može dobiti svakog radnog dana od 1. srpnja do 15. srpnja u vremenu od 8 do 14 sati, a 4., 9., i 11. srpnja do 17 sati u sobama broj 13 i 15.

Navedenu potvrdu mogu preuzeti samo roditelji ili staratelji učenika uz predočenje osobne iskaznice ili druge isprave s identifikacijskom fotografijom. Potvrde se ne smiju umnožavati niti se mogu unovčiti.

Međunarodna konferencija u Kutini Stručnjaci o utvrdama iz srednjeg vijeka