Izbornik
Naslovnica Županije Sisačko-moslavačka
Certifikat "S njive na stol"

Jamstvo kvalitete za 48 domaćih OPG-ova

Foto: Grad Kutina
Predstavnici OPG-ova dobili su certifikate na prigodnoj svečanosti

Udruga hrvatskih tržnica uručila je certifikat „S njive na stol“, proizvodi hrvatskog seljaka, za 48 domaćih proizvođača i OPG-ova koji svoje proizvode prodaju na Gradskoj tržnici Kutina.

Tradicionalno nagrađivanje učenika i profesora osnovnih i srednjih škola Prijam za 80 najuspješnijih učenika i njihove mentore

Članstvo u ovoj Udruzi omogućava proizvođačima da certificiraju svoje proizvode i dobiju certifikat „Proizvod hrvatskog seljaka“ čija je svrha olakšati proizvođačima hrane izravnu prodaju svojih proizvoda potrošačima te, uz jamstvo podrijetla proizvoda, poticati zaštitu i promociju domaće proizvodnje.

– Već sedmu godinu zaredom Hrvatska poljoprivredno-savjetodavna služba Kutina i Gradska tržnica provode certifikaciju obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava. Certifikacija je ujedno dokaz da obiteljska poljoprivredna gospodarstva prodaju svoje vlastite poljoprivredne proizvode – istaknuo je Krešimir Lenić, direktor Komunalnih servisa Kutina zahvalivši domaćim proizvođačima što su svojim radom pridonijeli promociji domaćih proizvoda i Gradske tržnice Kutina gdje se ti proizvodi mogu kupiti neposredno od proizvođača.

Inače, Grad Kutina pomaže svojim OPG-ovima kroz niz mjera za poticanje razvoja poljoprivrede, a osigurana financijska bespovratna sredstva ove godine su na razini od 560 tisuća kuna. 

Raspisani javni pozivi za poticanje razvoja gospodarstva i sufinanciranje novog zapošljavanja Za svakog novozaposlenog Grad daje 10.000 kuna, a za mlade 50% više