Izbornik
Naslovnica Županije Brodsko-posavska
Lakše do prve nekretnine

'Dosta smo bacali novac, ovako ćemo barem imati svoj stan'

Marko i Anja Vuković
Foto: Vedran Balen
– Najam dvosobnog stana plaćat ćemo 1.122 kune, to je cijena koju smo sami ponudili. Lokacija i stan nam odgovaraju, barem zasad, dok ne bude djece – smiju se Vukovići

– Kada smo vidjeli ovu priliku, odmah smo pomislili da nije loša. Sada živimo kao podstanari, bacajući praktično novac u vjetar. Ovako ćemo danas-sutra otkupiti stan i imati svoju nekretninu – kaže studentica Anja Vuković, koja se sa suprugom Markom odlučila trajno preseliti u Slavonski Brod.

U tome im je pomogla odluka Grada koji je prvi u Hrvatskoj pokrenuo projekt u sklopu kojega su izgrađene dvije stambene zgrade s 12 stanova koje po povoljnim uvjetima mogu iznajmiti i otkupiti mlade obitelji. Vukovići su jedna od šest obitelji koje su danas potpisale ugovore o najmu.

23. Katarinski sajam obrtništva, malog i srednjeg poduzetništva Katarinski sajam U Brodu više od 250 izlagača iz četiri zemlje

– Najam dvosobnog stana plaćat ćemo 1.122 kune, to je cijena koju smo sami ponudili. Lokacija i stan nam odgovaraju, barem zasad, dok ne bude djece – smiju se Vukovići. 

U trećem krugu natječaja mogućnost prijave proširena je i na samohrane roditelje s djecom te izvanbračne zajednice. Cilj projekta je pomoći mladima da riješe stambeno pitanje i tako zaustaviti ili barem ublažiti tendenciju iseljavanja. Anja dolazi iz Pleternice, a Marko iz Požege, pa je gradonačelnik Mirko Duspara u šali primijetio kako se njihovim dolaskom broj stanovnika Slavonskog Broda povećao za dva.

18. studenoga 2018. od 19,30 sati Grad organizira još jednu plesnu večer za umirovljenike

– Naš cilj bio je privući je mlade iz drugih krajeva. Ovo je primjer da smo u tome uspjeli i da je riječ o dobroj mjeri. Početna cijena je 920 kuna, ali mladima je u interesu da, ako su u mogućnosti, plaćaju i više, jer će im se na kraju sav uplaćeni iznos uračunati u kupoprodajnu cijenu. Tako će, primjerice, umjesto 350 tisuća kuna stan na kraju platiti 220 tisuća – pojasnio je Duspara. 

S obzirom na to da su svi novi stanovi popunjeni, iz Grada su najavili kako će nagodinu krenuti u izgradnju dvije dodatne zgrade s još 12 stanova.

Moguća ulaganja Korejci zainteresirani za gradnju proizvodnog pogona u Brodu