Izbornik
Naslovnica Županije Dubrovačko-neretvanska
odobrenje žuc-u

Dozvola za rekonstrukciju ceste Ž6224

1/4
Foto: Dubrovačko-neretvanska županija
Nakon dobivanja odluke o financiranju kreće se s postupkom otkupa zemljišta potrebnog za realizaciju projekta te raspisivanjem postupaka javne nabave za odabir izvođača radova i nadzora

Županijska uprava za ceste Dubrovačko-neretvanske županije početkom lipnja dobila je pravomoćnu građevinsku dozvolu za projekt rekonstrukcije županijske ceste Ž6224. Riječ je o prometnici od spoja s državnom cestom D118 do naselja Račišće na otoku Korčuli, čija dužina iznosi 12 kilometara.

Muzej Korčule uskoro se vraća u svoj obnovljeni, suvremeno opremljeni prostor Rekonstrukcija palače Gabriellis otkrila oslike iz 17. st.

Vrijednost projekta je 170,000.000 kuna, a financirat će se u iznosu od 85 posto sredstvima iz fondova Europske unije, a 15 posto sredstvima iz državnog proračuna.

Ministarstvu mora, prometa i infrastrukture upućena je pretprijava za financiranje projekta te se odluka očekuje ovoga tjedna.

Nakon dobivanja odluke o financiranju kreće se s postupkom otkupa zemljišta potrebnog za realizaciju projekta te raspisivanjem postupaka javne nabave za odabir izvođača radova i nadzora.

Dan Dubrovačko-neretvanske županije i blagdan sv. Leopolda Mandića obilježen skromno Naša županija dokaz je da je županijski ustroj u Hrvatskoj dobar

– Početak izvođenja radova na ovom projektu očekuje se krajem tekuće ili početkom sljedeće godine – najavio je ravnatelj Županijske uprave za ceste Ivo Kaštelan.