Izbornik
Naslovnica Županije Zagrebačka
GRADOVIMA UKUPNO 4,3 MILIJUNA KUNA ZA PROVEDBU PROJEKATA ZA POMOĆ STARIJIMA

Dugo Selo i Ivanić-Grad dio programa “Zaželi”

projekt zaželi
Foto: Zagrebačka županija
Program “Zaželi” ukupne je vrijednosti milijardu kuna, financira se iz Europskoga socijalnog fonda, a dosad je ugovoreno 90 posto ovoga iznosa.

U program “Zaželi”, nakon Kravarskog, Pokupskog, Samobora, Vrbovca i Svetog Ivana Zeline, uključena su još dva grada s područja županije - Dugo Selo i Ivanić-Grad. Naime, Gradskom društvu Crvenoga križa Dugog Sela odobreno je 2,6 milijuna kuna za provedbu projekta “Nova 50+”, a Ivanić-Gradu 1,7 milijuna kuna za projekt “Sve je lakše uz ženske ruke”. Ugovore je ravnateljicama društava Crvenoga križa Gordani Kocaj i Ivani Bajt uručio u Ivanić-Gradu resorni ministar Marko Pavić, a svečanosti predaje ugovore prisustvovala je i zamjenica župana Nadica Žužak.

Oprema Zagrebačka županija donira Zagrebu Donacija 300.000 kn za opremu bolnica i poliklinika

Programom “Zaželi”, osigurava se skrb za oko 35.000 starijih osoba, ali i posao za više od 7000 teže zapošljivih žena. Projekt “Nova 50+” osigurava dvogodišnji posao za 10 žena i skrb za 60 korisnika, a projektom “Sve je lakše uz ženske ruke” osiguran je posao za šest žena i skrb za 30 korisnika. Žene zaposlene u sklopu ovih projekata korisnicima će pružati pomoć i njegu u kući.

Program “Zaželi” ukupne je vrijednosti milijardu kuna, financira se iz Europskoga socijalnog fonda, a dosad je ugovoreno 90 posto ovoga iznosa.

– Županija daje podršku ovome programu jer smo svjesni činjenice da se treba brinuti o našim starijim sugrađanima. Lani smo, prepoznavši njegovu važnost, osigurali sredstva za nabavu dva osobna vozila koja smo za provedbu projekata donirali gradskim društvima Crvenoga križa u Vrbovcu i Svetom Ivanu Zelini, a proračunom za 2019. osigurana su sredstva za još četiri osobna vozila. Uz gradove koji su već uključeni u ovaj program, očekujemo da će se on ove godine početi provoditi i u Jastrebarskom – kazala je Žužak. 

Predsjednica u posjetu Zagrebačkoj županiji Hrvatska predsjednica u posjetu Zagrebačkoj županiji ‘Uspjesi su dobri tamo gdje postoji vizija razvoja i gdje se gradi zajedništvo’